Baston Wonen


Middag Oost: âWonen aan de Dorpsweideâ

11 April 2011 Groen licht voor realisatie Middag Oost

Woningstichting Baston en gemeente Zevenaar hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van 70 eengezinswoningen aan de Middag Oost in Babberich. Een en ander wordt binnenkort, op een nog nader te bepalen tijdstip, bekrachtigd met het tekenen van de ontwikkelingsovereenkomst door de Gemeente Zevenaar en Baston.

Aan de noordzijde van de Dorpsstraat tussen het Kloosterpad en de wijk Middag bij het Kulturhus zal een hele nieuwe wijk ontstaan. Deze wijk zal zich kenmerken door een gevarieerde opzet. Van tussenwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen tot enkele vrijstaande woningen. Van koopwoningen tot huurwoningen, voor diverse doelgroepen zullen er straks woningen beschikbaar zijn. De wijk zal gefaseerd gebouwd gaan worden waarbij gestart wordt met de realisatie van een blok van 8 betaalbare koopwoningen. De definitieve verkoopprijs wordt in overleg met de toekomstige bewoner bepaald aan de hand van eventueel gekozen uitbreidingsopties. Zelfs het naar beneden bijstellen van de koopprijs behoort tot de mogelijkheden door het weglaten van bijvoorbeeld het sanitair.

Donderdag 19 mei zal tijdens een persbijeenkomst op het kantoor van Baston het eerste definitieve beeldmateriaal getoond worden. Vanaf dat moment zal ook de verkoopbrochure met plattegronden, beschrijvingen en verkoopprijzen van de eerste fase beschikbaar zijn voor belangstellenden.

Naast de 70 woningen die in opdracht van Baston gerealiseerd worden beschikt de gemeente Zevenaar in Middag Oost nog over diverse kavels voor de bouw van vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen.