Gemeente Voerendaal


\ 13/4/2011 - Themacafé Onderling Sterk Parkstad Onderling Sterk Parkstad is een groep mensen met een verstandelijke beperking die opkomt voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking. Deze groep bestaat uit mensen die (al dan niet met begeleiding) zelfstandig wonen. Onderling Sterk Parkstad wordt ondersteund door twee coaches van MEE Zuid-Limburg. Onderling Sterk Parkstad organiseert maandelijks een themacafé waar thema's worden besproken die door de deelnemers van Onderling Sterk en het themacafé zijn aangedragen. Deze thema's betreffen zaken waar mensen met een verstandelijke beperking regelmatig tegenaan lopen, zoals wonen, vervoer, geldzaken, vrije tijd, verkiezingen, opkomen voor jezelf, enzovoorts.

Feestelijke opening Themacafé
Op donderdag 19 mei is de feestelijke opening van het themacafé in café Dé Wieëtsjaf, Markt 49 in Kerkrade. Wethouder Leo Jongen gaat samen met de leden van Onderling Sterk de opening verrichten. Jack Vinders (artiest van Limburgse bodem) zal de avond muzikaal opluisteren. Alle belangstellenden (met of zonder verstandelijke beperking) zijn van harte welkom tussen 19.00 en 20.30 uur.

Vervolg
Het zal natuurlijk niet bij één themacafé blijven. Iedere derde donderdag in de maand vindt er een themacafé plaats (altijd van 19.00 tot 20.30 uur in Dé Wieëtsjaf in Kerkrade). Onderling Sterk hoopt op een grote opkomst om op die manier ervaringen te kunnen delen, eventuele signalen te kunnen opvangen (en doorgeven!) en natuurlijk om bij te dragen aan wederzijdse kennismaking.

Aanmelding

Om te kunnen inschatten hoeveel mensen bij de opening aanwezig zullen zijn, is aanmelding vooraf nodig. Aanmelden voor de opening kan vóór 1 mei via onderlingsterk@meezuidlimburg.nl of via de coaches van Onderling Sterk: Inge Dirix en Wendy Rutten (beide consulenten van MEE Zuid-Limburg): 088 - 010 22 22.