Persuitnodiging: 'Politiek en ambtenarij' en 'De rol van de EU'

Persbericht van CAOP

Dubbeloratie Ien Dales Leerstoel op 19 mei

Professor dr. mr. Roel Nieuwenkamp en professor mr. Alexander de Becker spreken in het teken van hun nieuwe bijzonder hoogleraarschap aan de Ien Dales Leerstoel hun oratie uit. Deze leerstoel over 'de overheid als arbeidsorganisatie' is een initiatief van de Universiteit van Amsterdam en het CAOP uit Den Haag. Beide hoogleraren zijn vorig jaar voor vijf jaar aangesteld en volgen daarmee emeritus professor mr. C.R. (Ron) Niessen op. De plechtigheid is op 19 mei om 16.00 uur in de Aula van de Universiteit van Amsterdam.

'Politiek en ambtenarij' en 'De rol van de EU'
Professor Nieuwenkamp behandelt in de oratie 'Politiek en ambtenarij: spanningen in een verstandshuwelijk' de overheid als arbeidsorganisatie en de verhouding met de politiek.
Professor de Becker bespreekt in de oratie 'De rol van de EU: de ene ambtenaar lijkt steeds meer op de andere, maar we zeggen het hen niet' de complexe juridische wereld van het recht van het overheidspersoneel en het juridisch kader waarin de overheid als arbeidsorganisatie functioneert.

Masteropleiding Arbeidsrecht
Beide hoogleraren verzorgen het keuzevak 'De overheid als arbeidsorganisatie' aan de Masteropleiding 'Arbeidsrecht' van de leerstoelgroep Arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Dit vak concentreert op de politiek/bestuurlijke omgeving waarin de ambtenaar functioneert en heeft een sterk vergelijkende invalshoek.

*

Links:
http://www.dalesleerstoel.nl



Razende Robot Reporter