RET

Geen strippenkaart meer vanaf 19 mei 2011

03 mei 2011
In 2010 is in de stadsregio Rotterdam de strippenkaart afgeschaft. Nu volgen de concessiegebieden stadsgewest Haaglanden en provincie Zuid-Holland.

Vanaf 19 mei 2011 vervangt de OV-chipkaart de strippenkaart in heel Zuid-Holland. Dit betekent dat de 2, 3, 8, 15 en 45 strippenkaarten niet meer gebruikt kunnen worden. Ook de verkoop van de strippenkaarten in Zuid-Holland stopt definitief.
Vanaf donderdag 19 mei 2011 kunnen reizigers bij de vervoerbedrijven Arriva, Connexxion, HTM, Veolia Transport en de Waterbus alleen nog met de OV-chipkaart reizen. Dit geldt dan dus ook voor het Haagse deel van onze metrolijn E, namelijk het traject Den Haag Centraal â Berkel Westpolder. De strippenkaart is dan niet meer geldig. Reiziger kunnen op saldo reizen met hun OV-chipkaart.

Abonnementen niet overal verplicht op OV-chipkaart Het huidige assortiment van (ster)abonnementen blijft in 2011 gewoon bestaan. Voor reizigers in de concessiegebieden stadsgewest Haaglanden en provincie Zuid-Holland wordt het nog niet verplicht om in- en uit te checken met hun abonnement. In de stadsregio Rotterdam is het wel verplicht om een abonnement op een OV-chipkaart te laden en hiermee in- en uit te checken.
Bij Arriva, Connexxion, HTM en Veolia is een abonnement niet op een OV-chipkaart te gebruiken. Reizigers tonen daar hun abonnement aan de chauffeur of controleur en checken niet in- en uit. Bij RET en Qbuzz is een abonnement wel op een OV-chipkaart te gebruiken. Reizigers checken hiermee dus wel in en uit. Binnen de stadsregio Rotterdam is dit ook verplicht.
Reizigers op het Haagse deel van Metrolijn E hoeven niet verplicht in- en uit te checken met hun abonnement, maar we raden het wel aan, omdat ze vaak ook doorreizen op het Rotterdamse deel van Metrolijn E. Abonnement via internet