Gemeente IJsselstein


Raadsconferentie "Groen in de openbare ruimte"

Na overleg met de gemeenteraad organiseren de fracties van GroenLinks en ChristenUnie IJsselstein op donderdag 19 mei om 20.00 uur in het Stadhuis een raadsconferentie 'Groen in de openbare ruimte'. Aanleiding is het beeldkwaliteitsplan openbaar groen dat het college in september presenteert. De fracties willen goed voorbereid en geïnformeerd input leveren voor de totstandkoming van het plan. Ook in IJsselstein zijn het financieel moeilijke tijden en de gemeenteraad heeft besloten EUR 800.000,- te bezuinigen op het openbaar groen. Het beeldkwaliteitsplan geeft concrete invulling hoe het openbaar groen van de stad er in de toekomst uit gaat zien. GroenLinks en de ChristenUnie willen de effecten van keuzes zichtbaar maken.

In de raadsconferentie kunnen raadsleden zich optimaal laten informeren over de diverse aspecten van het openbaar groen. Naast een plenaire inleiding door een strategisch adviseur openbare ruimte zijn er onder leiding van deskundigen vier workshops over luchtkwaliteit en gezondheid, biodiversiteit, groenbeleid in praktijk en burgerparticipatie en openbare ruimte.

In deze workshops komen vragen aan de orde als:

wat zijn de gevolgen voor luchtkwaliteit en gezondheid van de mens als besloten wordt tot het kappen van bomen, wat betekent het verminderen van bomen en struiken voor de woonbeleving in de wijken, hoe betrekken we bewoners bij het groen houden van hun eigen wijk, hoe houden we de gewenste kwaliteit van het openbaar groen in stand?

Naast de gemeenteraadsleden worden ook wethouders, ambtenaren, bewonersgroepen, maatschappelijke organisaties en inwoners uitgenodigd deel te nemen aan de conferentie en zo hun visie te geven op het groen in de openbare ruimte.

Lees hier meer achtergrondinformatie (PDF)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffie.

Ook als u zich wilt aanmelden voor de bijeenkomst kunt u bij de griffie terecht.