Ministerie van Economische Zaken

19 mei congres 'Fraude mag niet lonen'


Datum:

9 mei 2011

Fraude op het gebied van werk en inkomen mag niet lonen. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe kabinet. Fraude moet harder worden aangepakt, waarbij de overheid een fraudetaakstelling van 180 miljoen wil halen. Hoe kun je dit nieuwe beleid zo efficiënt mogelijk inbedden in je organisatie? En hoe vul je deze taakstelling in? Deze vragen komen aan bod op het congres 'Fraude mag niet lonen' op 19 mei, georganiseerd door Naleving.net.

Op deze middag geeft Dick Hagedooren, senior beleidsadviseur van het ministerie van SZW, een toelichting op de brief 'Aanpak Fraude' (10 maart) aan het kabinet. In een forumdiscussie kunnen vragen worden gesteld aan 4 panelleden. Later op de middag kan worden deelgenomen aan één van de 5 workshops over:

- verandermanagement;

- de nalevingscampagne 'Voorkom problemen. Weet hoe het zit';
- de methode Terugvordering Op Maat (TOM);

- wijkgerichte aanpak;

- het onderzoek 'Wat beweegt de fraudeur'.

Na afloop van het congres kan op de geheel vernieuwde website www.naleving.net informatie worden uitgewisseld en gediscussieerd over deze onderwerpen.

Aanmelding
We nodigen je persoonlijk uit voor het congres Naleving.net. Meld je direct aan!
Je bent welkom op donderdagmiddag 19 mei, van 12:00 tot 16:15 uur in de Academie van het ministerie van SZW op de Anna van Hannoverstraat te Den Haag. We vragen je snel te reageren.

Over Naleving.net
Naleving.net is een initiatief van het ministerie van SZW en RCF en vervangt de RCF-site en Werkplaats Naleving. Deze interactieve website wordt hét nieuwe platform voor alle nalevingsprofessionals op het gebied van werk en inkomen. In mei 2011 is deze website live gegaan. Je blijft daar informatie, kennis en nieuws vinden die je helpen bij de praktische uitvoering van je werk. Nieuw is de interactiviteit van de site. Je kunt een community starten over een zelfgekozen praktijkthema of een netwerk opbouwen met andere professionals.