Gemeente Brummen


Informerende carrouselbijeenkomst als start voor opstellen kadernota

(Oorspronkelijke publicatie datum: 10-05-2011)

In de maanden mei en juni is de kadernota een belangrijk onderwerp voor de Brummense gemeenteraad. In een drietal vergaderingen buigt de raad zich over de koers van de gemeente Brummen voor de komende jaren. De kadernota die eind juni wordt vastgesteld geeft de prioriteiten (kaders) van de gemeenteraad weer met het oog op de voorbereiding van de programmabegroting voor het komend jaar.

Om te komen tot de kadernota staan er drie vergadermomenten gepland. De eerste heeft een sterk informatief karakter en vindt plaats op donderdagavond 19 mei 2011. Deze wordt op donderdag 9 juni gevolgd met een opiniërende raadsvergadering waarin iedereen zijn of haar visie over dit onderwerp aan de gemeenteraad kan laten weten. Op dinsdag 21 juni 2011 staat de derde vergadering gepland, waarin de gemeenteraad de kadernota gaat vaststellen.

De eerste bijeenkomst op donderdag 19 mei heeft dus een informatief karakter. In een drietal carrouselbijeenkomsten informeren medewerkers van de gemeente de raad en andere belangstellenden over een specifiek gebied. De drie carrousels hebben als thema Ruimte, Samenleving en Duurzaamheid/dienstverlening. Aanvang is 20 uur in de raadszaal van het Brummense gemeentehuis. Welke themas tijdens de drie bijeenkomsten worden behandeld is te lezen op deze speciale
gemeentelijke projectpagina over de kadernota. De bijeenkomst is uiteraard openbaar toegankelijk en bezoekers kunnen als toehoorder de carrousel bijwonen. Tijdens de opiniërende vergadering over de kadernota die voor 9 juni 2011 staat gepland, is er voor een ieder ruim gelegenheden de gemeenteraad zijn of haar visie of ideeen te geven over de koers van de gemeente voor de komende jaren.