Gemeente Ede

dinsdag, 10 mei 2011

Lezing en Presentatie Historisch Cahier "Marktplaats Ede"

info@ede.nl

Op donderdag 19 mei 2011 verzorgt Gerard van Bruggen een lezing over zijn zoektocht naar de geschiedenis van de markt en de marktvereniging in Ede. De Vereniging Oud Ede en het Gemeentearchief Ede organiseren gezamenlijk deze avond en presenteren ook een nieuw historisch cahier met de titel "Marktplaats Ede".

Onderzoeker en auteur Gerard van Bruggen heeft diep gespit in de aanwezige archieven om de meest gedetailleerde informatie over het ontstaan en de ontwikkeling van de markt in Ede te verzamelen. Daarnaast heeft hij ook de herinnering van vele betrokkenen aangesproken om het verhaal te completeren en persoonlijk in te kleuren. Dat hij hierin geslaagd is, zal blijken uit de lezing die hij over dit onderwerp houdt voor geĂŻnteresseerden.

Tijdens deze avond wordt ook deel 16 in de reeks Historische Cahiers Ede te doop gehouden. De titel van deze uitgave is "Marktplaats.Ede; op zoek naar de geschiedenis van het marktterrein in Ede" In 175 bladzijden, aangevuld met vele foto's en andere illustraties, wordt de boeiende geschiedenis van het marktwezen in Ede tot in de kleinste details getoond. Het cahier wordt uitgegeven door de gemeente Ede, sector Educatie, Welzijn en Zorg.
Het historisch cahier is na de presentatie voor EUR 12,50 verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandel, het Historisch Museum Ede en het Gemeentearchief.