Woningcorporatie Ymere

Uitreiking Betere Buurtprijs Ymere in Amsterdam-West

13-5-2011

Donderdagavond 19 mei 2011, Podium Mozaiek, vanaf 19.30 uur. Met cabaretière Jetty Mathurin.

Op donderdagavond 19 mei 2011 reikt woningcorporatie Ymere de Betere Buurtprijs Amsterdam-West uit. Huurders hebben plannen ingediend om hun buurt groener en leefbaarder te maken.

Zes plannen maken kans op de prijs. Wethouders Godfried Lambriex van Amsterdam-West en Paulus de Wilt van Amsterdam Nieuw-West maken deze avond de door een deskundige jury gekozen winnaars bekend.

Cabaretact Jetty Mathurin
Alle huurders van Ymere in Amsterdam-West zijn uitgenodigd voor de prijsuitreiking in Podium Mozaiek, donderdagavond 19 mei vanaf 19.30 uur. De aanwezigen worden getrakteerd op een feestelijke avond. De presentatie is in handen van de cabaretière Jetty Mathurin, die tijdens de avond ook een cabaretact zal opvoeren.

Deskundige jury kiest winnaars
Na een presentatie van alle plannen kiest een vakkundige jury de drie winnaars.

De jury bestaat uit Latifah Chaarah (winnaar Betere Buurtprijs 2009), John Hiwat (voorzitter Stichting Bewoners Organisatie en secretaris van de Samenwerkende Huurdersorganisatie Ymere), Godfried Lambriex (wethouder stadsdeel Amsterdam-West) en Paulus de Wilt (wethouder stadsdeel Amsterdam Nieuw-West).

Directeur Jan Voskamp van Ymere is onafhankelijk voorzitter van de jury en reikt de prijzen aan de winnaars uit.

Leefbare buurten
Ymere heeft de Betere Buurtprijs in het leven geroepen omdat ze samen met haar bewoners wil investeren in leefbare buurten. Daarom vroeg de corporatie al haar huurders om in januari ideeën in te dienen voor verbetering van hun eigen buurt. In Amsterdam-West had de Betere Buurtprijs dit jaar het thema Groen.

Ymere stelt de winnaars van de Betere Buurtprijs met financiële en praktische hulp in staat zelf hun plan te realiseren. In Amsterdam-West ontving Ymere 35 bruikbare ideeën, waarvan zes projectvoorstellen zijn genomineerd.