Gemeente Anna Paulowna

Eerste verkeersdag op 19 mei

Veilig Verkeer Nederland Anna Paulowna organiseert in samenwerking met alle scholen in de gemeente Anna Paulowna op donderdag 19 mei voor het eerst een Verkeersdag. In en rondom De Ontmoeting aan De Verwachting 1 in Anna Paulowna staan voor bijna 200 kinderen en 60 vrijwilligers de hele dag verkeersgerelateerde activiteiten op het programma.

Verkeersexamen
Rode draad op de verkeersdag is het praktisch verkeersexamen. 194 leerlingen van alle zeven scholen in Anna Paulowna leggen het examen af op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Om ervoor te zorgen dat alle leerlingen over een veilige fiets beschikken, is voorafgaand aan het praktisch verkeersexamen een fietskeuring. Daarnaast is er de hele dag op een leuke manier aandacht voor verkeer en verkeersveiligheid. Zo krijgen de kinderen dode hoek training met een truck, een tractor, een rijschool, is er een speurtocht, verkeersquiz, fietsvaardigheidstraining, een stormbaan en 'go biking'.

Â

Samen voor verkeer
De verkeersdag wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Alle zeven scholen in de gemeente werken mee. Verkeersouders, Veilig Verkeer Nederland en gemeente Anna Paulowna vragen met zoân centrale dag wat extra aandacht voor verkeersveiligheid. Lokale ondernemers sponsoren de dag, door onder andere eten en drinken voor de kinderen en vrijwilligers te leveren.

Â

Aangepaste bereikbaarheid
De activiteiten van de Verkeersdag vinden plaats op de parkeerplaats van De Regenboog en De Sluis en op het voorplein van De Ontmoeting. Daardoor is het op 19 mei vanaf 07.00 uur niet mogelijk om via het voorplein de twee scholen, kinderdagverblijven en parkeerplaats van de scholen met de auto te bereiken. De achteringang en de parkeerplaats aan de zijde van de Ruysdaellaan zijn wel gewoon bereikbaar. De organisatie vraagt in verband met de veiligheid van de kinderen begrip hiervoor. Het gemeentekantoor en de gemeentebalie zijn gewoon via het voorplein bereikbaar, net als de gehandicaptenparkeerplaatsen voor de ingang.
De opening en de afsluiting van de dag vinden plaats in het Atrium van De Ontmoeting. Dit kan rond de klok van 8.45 en 15.15 uur enige overlast geven aan de balie van het gemeentekantoor. Â