Gemeente Barneveld


Wegwerkzaamheden Thorbeckelaan, Scherpenzeelseweg en Helweg

De gemeente Barneveld en de provincie Gelderland deze en volgende week op verschillende locaties aan de weg. Dat gebeurt op de Thorbeckelaan, de Scherpenzeelseweg en de Helweg. De wegwerkzaamheden zijn nodig om de kwaliteit van de wegen voor de langere termijn te verbeteren.

Afronding van de wegwerkzaamheden Thorbeckelaan Op donderdag 19 mei 2011 krijgt de Thorbeckelaan tussen de Gasthuisstraat en de Schoutenstraat een verduurzamingslaag (Pen Tack). De Thorbeckelaan wordt tussen de Gasthuisstraat en Schoutenstraat van 08.30 tot 12.00 uur volledig afgesloten inclusief driekwart van de rotonde Thorbeckelaan - Schoutenstraat. De kruisingen Thorbeckelaan - Groen van Prinstererlaan, Thorbeckelaan - Johan de Wittlaan en Gasthuisstraat - Burgemeester Kuntzelaan blijven open voor het verkeer. Tussen 12.30 uur en 16.00 uur wordt het overige deel van de rotonde Thorbeckelaan - Schoutenstraat afgezet en is de Thorbeckelaan verder open. Om 16.00 uur wordt de Thorbeckelaan weer volledig opengesteld.

De gemeente Barneveld zet vier verkeersregelaars in om het verkeer de rotonde te laten passeren. Daarnaast worden voor het verkeer korte omleidingen ingesteld.

Wegwerkzaamheden Scherpenzeelseweg (N802)
De provincie Gelderland start op maandag 23 mei 2011 met onderhoudswerkzaamheden aan de Scherpenzeelseweg (N802) in Barneveld. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 07.00 en 18.00 uur. Naar verwachting is het werk 1 juni klaar. De Scherpenzeelseweg is van 23 tot en met 27 mei volledig afgesloten tussen de Plantagelaan en de Lunterseweg. Tijdens deze wegafsluiting staat de omleidingsroute met borden aangegeven. Fietsers, hulpdiensten en aanwonenden kunnen gebruik (blijven) maken van het fietspad.

Tijdelijke afsluiting van de Helweg
Op dinsdag 24 mei 2011 start de gemeente Barneveld met het maken van reparatievakken in het asfalt en het ophalen of vervangen van grasbetonblokken. De Helweg wordt tussen de Postweg en de Achterveldseweg volledig afgesloten vanaf 23 mei tot en met 10 juni 2011. Verkeer wordt omgeleid via de Achterveldseweg, Briellaerdseweg, Scherpenzeelseweg en Postweg (vice versa). Op 2 juni, tijdens de Trekkertrek aan de Helweg, vinden géén werkzaamheden plaats en worden de afzettingen voor die dag opgeheven.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl