Universiteit van Tilburg


De Kracht van het Gesproken Woord

Symposium

Donderdag 19 mei
14.30 - 17.30 uur
Black Box Esplanade gebouw
Tilburg University Toegang gratis
Inschrijven via Flow - Media Vita

Sprekers:
Lars Duursma debatexpert en gesprekstrainer Debatrix Huub Oosterhuis dichter en theoloog, Amsterdamse Studentenekklesia Roderick Vonhögen katholieke priester en podcaster Dagvoorzitter: Michiel Peters gesprekstrainer, oprichter Hardop communicatie

I have a dream, Yes we can en At your service zijn inspirerende en overtuigende oneliners. Het gaat hierbij om de kracht van het gesproken woord. Maar er ontstaan steeds meer media om snel en duidelijk boodschappen over te brengen, zoals Twitter en Facebook. Toch weet de orale communicatie zich staande te houden. Zo speelt retorica een belangrijke rol in de hedendaagse politiek. Een scherpe toespraak kan een verkiezingsstrijd bepalen en de toon van het debat wordt zorgvuldig geanalyseerd. Ook in de rechtszaal is een goed beargumenteerd pleidooi van cruciaal belang. In religieuze preken zit de overtuigingskracht tevens in het woord.

Vooraanstaande sprekers uit diverse vakgebieden tonen in dit symposium de inspiratiebronnen voor hun betoog. Ook positioneren ze de status van retorica in hun eigen specifieke vakgebied. Tenslotte kijken ze naar de toekomst van de mondelinge cultuur.

En hoe krachtig is jouw toespraak? Stap op de zeepkist en verkondig in enkele minuten een wervende boodschap. Dit kan variëren van een preek tot een pleidooi of politieke redevoering. De beste spreker krijgt een mooie beloning! Schrijf je bij Flow of Media Vita om zeker te zijn van een plek in de zaal. Je mag echter ook nog op de dag zelf komen. Op deze websites kun je je tevens opgeven voor de zeepkist.

Organisatie: studievereniging Flow, studievereniging Media Vita en Studium Generale Tilburg University,.