Introductie BPM-informatielabel Taxfreecar.com

Persbericht van VWE

Heerhugowaard, 19 mei 2011 Taxfreecar.com is een informatielabel dat zowel de verkoper als de buitenlandse koper van een Nederlandse auto informeert over de BPM-teruggaafregeling. Het doel van dit BPM-informatielabel is om export van auto's die voor deze regeling aanmerking komen te stimuleren. Taxfreecar.com is een initiatief van VWE bureau voor voertuigdocumentatie en -informatie.

Op www.taxfreecar.com vinden zowel aanbieders van Nederlandse occasions als buitenlandse kopers actuele en volledige informatie over de BPM-wetgeving en teruggaafprocedure. De website is in elf talen beschikbaar. Nederlandse professionele aanbieders van auto's kunnen er ook kosteloos stickers, foldermateriaal en beeldmateriaal bestellen en/of downloaden dat gebruikt kan worden om relevante auto's internationaal onder de aandacht te brengen als 'Tax free car'.

VWE verwacht dat er in 2011 in totaal 75.000 auto's worden geëxporteerd waarbij BPM-teruggaaf mogelijk is. Dat is drie keer zoveel als de 25.204 auto's in 2010 en het maakt daarmee een steeds groter deel uit van de tevens groeiende totale export. VWE verwacht dat deze zal uitkomen op 215.000 auto's eind 2011.

De rest-BPM van auto's, motoren of bestelauto's die na 15 oktober 2006 een eerste registratie in Nederland kregen en binnen de EER (EU + IJsland, Noorwegen en Liechtenstein) opnieuw geregistreerd worden, kan teruggevraagd worden.
VWE bureau voor voertuigdocumentatie en -informatie bv is een zakelijke dienstverlener voor de autobranche. Dankzij het RDW-providerschap levert VWE voertuiginformatie, voertuigdocumenten en RDW-diensten aan diverse organisaties variërend van autobedrijven tot importeurs en lease- en verzekeringsmaatschappijen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*

Links:
http://www.taxfreecar.com



Razende Robot Reporter