Zorgeloos smartphone gebruiken in 42 landen wereldwijd

Persbericht van Vodafone Libertel NV

- Vodafone Internet Op Reis uitgebreid van 16 naar 42 landen - Tarieven internationaal bellen verlaagd

Amsterdam, 19 mei 2011 - Klanten van Vodafone Nederland kunnen binnenkort in 42 landen hun smartphone gebruiken tegen sterk gereduceerde tarieven. Vanaf 1 juni 2011 breidt Vodafone zijn Internet op Reis-bundels uit van 16 Europese landen, naar alle 42 Passport-landen. Dat betekent dat klanten onbezorgd hun smartphone binnen de EU en op de meest populaire bestemmingen daarbuiten, zoals Turkije, Japan en Australië kunnen gebruiken voor de prijs van een setje ansichtkaarten. Naast de uitbreiding van Internet op Reis verlaagt Vodafone de tarieven voor bellen en gebeld worden in het buitenland. Met de tariefwijzigingen speelt Vodafone in op de sterk toenemende populariteit van smartphones en de behoefte van klanten deze ook in het buitenland te gebruiken. Tegelijkertijd is het een volgende stap in het terugdringen van onverwacht hoge telefoonrekeningen, zogenaamde bill shocks.

Mobiel internetten over de grenzen
De 42 Passport-landen vertegenwoordigen bijna negentig procent van het internationale verkeer van Nederlandse Vodafone-klanten. Naast alle EU-landen behoren hiertoe onder meer Zwitserland, Turkije en Australië. Van Internet op Reis bestaan een dag- , maand- en prepaidvariant. Met de dagbundel kunnen consumenten voor EUR 2,- per dag tot 35 MB uit hun nationale bundel gebruiken. Met de maandbundel gebruiken zij voor EUR 5,- per maand tot 1 GB uit hun maandelijkse bundel. De prepaidvariant kan tot 20 MB ingezet worden. Ter vergelijking: 35 MB staat gelijk aan het versturen van 350 e-mails, het bezoeken van zeventig internetpagina's of het uploaden van dertig foto's op een sociale netwerksite. De dagvariant is geschikt voor alle klanten die af en toe op reis of regelmatig een lang weekend naar het buitenland gaan. Zij betalen alleen als er daadwerkelijk dataverkeer heeft plaatsgevonden. De maandvariant is bedoeld voor frequente reizigers of klanten die langere tijd in het buitenland verblijven.

Bellen in het buitenland
Hoewel het gebruik van mobiel internet in de lift zit, is bellen in het buitenland nog steeds de belangrijkste reden waarvoor klanten hun mobiele telefoon gebruiken. Vanaf 1 juni 2011 wordt bellen met Vodafone Passport tot 37 procent voordeliger voor Vodafone-abonnees in alle Passport-landen: naast het starttarief van 79 cent bedragen de gesprekskosten EUR 0,19 per minuut. Bij het ontvangen van gesprekken wordt alleen het starttarief berekend. Daarnaast verlaagt Vodafone per 1 juli 2011 de standaard EU-tarieven voor bellen en gebeld worden in alle EU-landen.

Inzicht in kosten
Om inzicht te krijgen in de kosten van mobiel internetten in het buitenland, kunnen klanten voor hun reis gebruikmaken van de datacalculator op de Vodafone-website. Daarnaast kunnen zij hun datategoed inzien op hun MyVodafone-pagina. Zodra negentig procent van het datategoed is bereikt, ontvangen klanten een sms-bericht om hen hiervan op de hoogte te stellen.

Jens Schulte-Bockum, CEO Vodafone Nederland: "Smartphones en mobiel internet zijn al enige tijd aan een enorme opmars bezig. We zien dat onze klanten hier ook graag in het buitenland optimaal gebruik van willen maken. Met het uitbreiden van de lage datatarieven van 16 naar 42 Passport-landen en een verdere verlaging van onze internationale beltarieven komen we hen daarin tegemoet. We willen zo voorkomen dat klanten na thuiskomst onverwachts geconfronteerd worden met een torenhoge rekening."

De uitbreiding van Vodafone Internet op Reis naar de 42 Passport-landen geldt zowel voor consumenten als voor zakelijke klanten van Vodafone.

Meer informatie over de internationale tarieven van Vodafone is te vinden op: http://www.vodafone.nl/eu

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone Nederland is het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid en heeft ruim 5 miljoen klanten per 31 maart 2011. De hoofdkantoren zijn gevestigd in Maastricht en Amsterdam. Daarnaast zijn er kantoren in Son en Zaltbommel. Vodafone Nederland maakt deel uit van Vodafone Group, in omzet 's werelds meest vooraanstaande internationale mobiele telecommunicatiegroep, met circa 370 miljoen klanten per 31 maart 2011. Vodafone heeft momenteel deelnemingen in aandelenkapitalen in meer dan 30 landen verspreid over vijf continenten en circa 40 partnernetwerken wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.nl en www.vodafone.com

*

Links:
http://www.vodafone.nl



Razende Robot Reporter