Gemeente Leeuwarderadeel


Gerrit en Annie Vennema ( Stiens) vierden hun 65 jarig huwelijk

19-05-2011 09:16

Gerrit en Annie Vennema trouwden op 10 mei 1946 in de Noorderkerk in Leeuwarden.

Het huwelijk was een `dubbelhuwelijk' samen met de zus van Gerrit Vennema, Akkie. Akkie haar man Tjeerd is helaas al overleden. Hun huwelijksdag hebben zij destijds als erg bijzonder ervaren en doet hen nog vaak aan dat moment terugdenken. Dat was zeker in de afgelopen weken het geval!

Het echtpaar kreeg 7 kinderen: 6 jongens en 1 meisje. Inmiddels zijn ze de trotse opa en oma (en overgrootouders) van 17 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen.

"De Vennema's zijn echte kooplieden", zo liet kleindochter Annie weten. Alles weet Vennema te verkopen. Hij zegt altijd: "als ik nepbloemen kan verkopen...", aldus Annie.
Vennema heeft een eigen winkelketen gehad: de Miwaco in Leeuwarden maar ook ver daarbuiten. Zijn vrouw stond hem altijd bij en was zogezegd `zijn rechterhand'.

Op een bepaald moment ging Vennema warenmarkten bezoeken waar hij kunstbloemen ging verkopen. Bloemstukken vakkundig opgemaakt door zijn vrouw. Sinds een interne verbouwing beschikt hun woning over één groot atelier waar mevrouw Vennema naar hartenlust bloemstukken kan maken.

Het huwelijksjubileum werd twee keer gevierd. Op dinsdag 10 mei, de dag zelf in familiekring. En op zaterdag 14 mei is door Anneke & John - John is de op een na jongste zoon - in de `Hege Stins' een kerkdienst georganiseerd met het thema geloof, hoop en liefde. De middag werd informeel afgesloten. Burgemeester Joop Boertjens heeft het echtpaar Vennema namens het gemeentebestuur van Leeuwarderadeel met dit heuglijke feit gefeliciteerd en sprak hen tijdens de kerkdienst kort toe. Natuurlijk gingen zijn felicitaties vergezeld van een mooi bos bloemen. Gerrit en Annie Vennema hebben beide dagen als zeer waardevol ervaren!

Op de foto: Annie en Gerrit Vennema en burgemeester Joop Boertjens. (Foto is gemaakt door kleindochter Annie Vennema)
---