Gegevens productiecapaciteit centrales Essent openbaar

Persbericht van Essent N.V.

Den Bosch - Essent geeft als eerste elektriciteitsproducent in Nederland openbaar inzicht in de beschikbare productiecapaciteit van al haar energiecentrales. Op www.essent.nl/energielive publiceert Essent vanaf vandaag actuele informatie over de direct vrije capaciteit, de elektriciteitsproductie en de revisiekalender.

Peter Terium, CEO van Essent: "Wat in sommige andere Europese landen al normaal is, is in Nederland nog uitzonderlijk. We moeten gewoonweg naar een meer transparante markt toe. Meer transparantie leidt tot een meer open en liquide markt en dat is goed voor alle partijen op die energiemarkt. Hoe meer actuele data voor alle marktspelers beschikbaar zijn, hoe beter beslissingen onderbouwd kunnen worden. Wij hebben vorig jaar de eerste stappen gezet. Nu is de informatie online beschikbaar en zouden ook andere energieproducenten in Nederland stappen richting een doorzichtiger markt moeten zetten."

Inzicht in de elektriciteitsproductie
Op de website www.essent.nl/energielive zijn de volgende marktdata beschikbaar van de energiecentrales van Essent met meer dan 100 Megawatt vermogen (Amer 8 en 9, Claus A en Moerdijk 1): 1) Vrij inzetbaar vermogen van de huidige dag: het aantal Megawatt dat de grote Essent energiecentrales gezamenlijk direct kunnen opregelen. 2) Vooruitzicht van het beschikbare vermogen voor de komende 7 dagen: het aantal Megawatt dat de grote Essent energiecentrales gezamenlijk beschikbaar hebben voor de opwekking van elektriciteit. 3) Actuele elektriciteitsproductie per brandstofsoort door alle grote Essent energiecentrales.
4) Geproduceerde elektriciteit voor de huidige week door alle grote Essent energiecentrales.

In het najaar zal Essent de beschikbare data op www.essent.nl/energielive verder uitbreiden. Zo zal zelfs data over geplande en ongeplande productiebeperkingen als gevolg van revisies, onderhoud of storingen beschikbaar komen.

Essent's moederbedrijf RWE begon in 2007 met het publiceren van netwerk- en productiedata. Deze data en meer informatie zijn voor iedereen beschikbaar op www.rwetransparenz.com.

Over Essent
Essent is de grootste producent van duurzame energie in Nederland en levert elektriciteit, gas en warmte aan particuliere en zakelijke klanten. De onderneming beschouwt Nederland en België als haar thuismarkt. De totale productiecapaciteit van de centrales van Essent bedraagt ca. 3.000 MW, bijna 2.700 MW aan productiecapaciteit is op dit moment in aanbouw. Van alle in Nederland duurzaam geproduceerde stroom neemt Essent een kwart voor haar rekening. Bij Essent werken 4.500 mensen. Meer informatie is te vinden op www.essent.nl/overessent en www.twitter.com/essentnieuws

Essent maakt deel uit van het internationaal opererende RWE. Met een omzet in 2010 van EUR 53 miljard en 71.000 medewerkers is RWE een toonaangevende Europese leverancier van elektriciteit en gas. RWE levert in Europa elektriciteit en gas aan meer dan 24 miljoen klanten. Daarmee behoort RWE tot de top 5 van Europese energiebedrijven. RWE investeert gemiddeld EUR 1 miljard per jaar in Europese duurzame energieprojecten.


Noot voor redacties


Essent N.V.

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter