Politie Groningen

Donderdag 19 mei 2011

Provincie Groningen , 19-05-2011

Chauffeur gewond bij bedrijfsongeval

SINT ANNEN - Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Thesinge is woensdagmorgen gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Het slachtoffer was op de Hoofdweg in Sint Annen bezig met het lossen van bouwmaterialen. Door nog onbekende oorzaak kreeg de chauffeur een haak (30 kg) van de kraan op zijn hoofd. Het Mobiel Medisch Team (MMT) verleende eerste hulp. De 50-jarige werd met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. Hij verkeert buiten levensgevaar. De politie heeft de arbeidsinspectie geïnformeerd.

Winkeldieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdag twee winkeldieven aangehouden. Woensdagmiddag werd een 32-jarige man uit Roemenië aangehouden. Bedrijfsbeveiligers van een warenhuis in de Herestraat betrapten de man bij de diefstal van computerartikelen. Hij werd overgedragen aan de politie en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij voor 220 euro en/of vier dagen gevangenisstraf had openstaan. Omdat hij de boetes niet kon betalen werd hij ingesloten. De gestolen spullen bleven achter in de winkel. De winkeldief kreeg een proces-verbaal en kreeg voor het warenhuis een toegangsverbod voor de duur van één jaar.

In een bouwmarkt aan de Groningerweg in Groningen werd een 20-jarige man uit Ter Apel aangehouden voor winkeldieftal. De winkeldief was door winkelpersoneel betrapt bij de diefstal van een zak vol snelkoppelingen ter waarde van ruim 100 euro. De gestolen spullen bleven in de winkel achter. Omdat de verdachte nog werd gezocht voor andere gepleegde diefstallen werd hij ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Hij zal vandaag worden gehoord. De winkeldief kreeg een proces-verbaal en kreeg voor het warenhuis een toegangsverbod voor de duur van twee jaar

Fietsster ernstig gewond bij verkeersongeval

HOLWIERDE Woensdagmiddag is bij een verkeersongeval een 68-jarige vrouw uit Spijk gewond geraakt. Het slachtoffer stak ter hoogte van de kruising van de Hogelandsterweg met de Nansumerweg in Holwierde de weg over. Een 42-jarige automobiliste uit Delfzijl reed op de Hogelandsterweg en kwam in aanrijding met de fietsster. Het slachtoffer is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt en doet onderzoek naar de toedracht.

Automobilist belandt in sloot

LOPPERSUM Een 38-jarige automobilist uit Delfzijl is woensdagavond met zijn auto in een sloot beland. De man reed over de Stedumerweg in de richting van de Delleweg. De man verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam in de sloot tot stilstand. Hij kon op eigen kracht de auto verlaten. Hij raakte door het ongeval niet gewond. De auto raakte wel zwaar beschadigd en werd afgesleept.

Alcoholrijders aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft woensdag diverse mensen aangehouden voor rijden onder invloed. Op verschillende locaties in Groningen werden alcoholcontroles uitgevoerd. Een aantal situaties waarin onder invloed is gereden:

Hoogezand, Meint Veningastraat: Woensdagmiddag viel een 34-jarige automobilist uit Zuidbroek op door opvallend rijgedrag. In de Meint Veningastraat controleerden agenten de bestuurder. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed van 2,1 promille alcohol. Het rijbewijs werd in beslaggenomen. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten.

Winsum, N361:Groningen, Grote Markt: Woensdagnacht liep een 40-jarige automobilist uit Ulrum tegen de lamp. Agenten zagen de automobilist met een kapotte koplamp over de provincialeweg reed. Bij controle bleek dat ook hij teveel alcohol op had. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 0,75 promille alcohol in zijn bloed had. De bestuurder was al twee keer eerder betrapt voor het rijden onder invloed.

Groningen, Grote Markt: Woensdagnacht werd een 57-jarige snorfietser uit Groningen aangehouden. Bij controle bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Het bleek dat hij ruim 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 7 uur weer gaan. Hij mest wel zij rijbewijs inleveren De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op.

Man door het lint

LOPPERSUM- De politie heeft woensdagmiddag een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. Bij de politie kwam een melding binnen dat de man in zijn ouderlijke woning door het lint ging. Hij had zijn vader mishandeld en ook diens auto vernield. Bij het zien van de gealarmeerde politie begon hij de dienders te beledigen. Hierop werd de man aangehouden en geboeid meegenomen naar het politiebureau. De verdachte, die een verwarde indruk maakte, werd ingesloten voor verhoor. Daarna zal hij worden overgedragen aan het zorgkader. De politie maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij opgerold

SLOCHTEREN Agenten troffen woensdagavond in een woning aan de Hoofdweg in Slochteren een hennepkwekerij aan. Bij de politie was informatie binnengekomen dat er in de woning mogelijk een hennepkwekerij zou zijn. Agenten troffen op de bovenverdieping 285 volgroeide hennepplaten aan. De planten en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Er werd niemand aangehouden De politie stelt een onderzoek in.

Inbreker flink gewond na inbraak

HAREN - De politie doet onderzoek naar een inbraak afgelopen woensdagnacht in een school aan de Oude Brinkweg in Haren. Agenten reageerden omstreeks 03:30 uur op een inbraakmelding. Het bleek dat een onbekende dader de openbare basisschool was binnengekomen door een ruit aan de achterzijde van de school te vernielen. Agenten troffen de inbreker niet meer aan. Wel zagen zij een spoor van bloed door de hele school. De politie vermoedt dat de inbreker zich tijdens de inbraak heeft verwond. De forensische recherche hebben sporen voor onderzoek veiliggesteld. Onbekend is wat er uit de school werd weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets van de inbraak hebben gezien of aanslaan op de verwondingen van de dader, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Getuigen kunnen bellen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde op dinsdag 18 mei op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, Hooghoudtstraat:aantal geregistreerde voertuigen: 134, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1462, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.