Provincie Utrecht

Commissie RGW praat over kritiekpunten rekenkamerrapport AVP

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte, Groen en Water van 16 mei werd gesproken over rapport van de Randstedelijke Rekenkamer over de Agenda Vitaal Platteland. Over het algemeen was de Rekenkamer tevreden, maar zij had ook enkele punten van kritiek.

In het rapport van de Randstedelijke Rekenkamer staat de aanbeveling dat de provincie meer de centrale regie moet gaan voeren op het programma Agenda Vitaal Platteland (AVP). Daarnaast adviseert de Rekenkamer in haar rapport dat de provincie bij de aanvraag van subsidies meer moet kijken naar de bijdragen aan de doelstellingen, dan naar de overtuigingskracht van de aanvrager.

Herijking
Gedeputeerde Krol gaf aan de aanbevelingen van de Rekenkamer over te nemen en deze later dit jaar te verwerken bij de herijking van de AVP. Deze herijking, het opnieuw verdelen van de budgetten, is nodig vanwege de Rijksbezuinigingen.

Overig
De commissie stond ook kort stil bij de verkenning naar de Grebbedijk en bij de gebiedsontwikkeling van de A12 zone. Beide onderwerpen zullen de komende periode terugkomen in de commissie.