Nederlander vergeet zelden paspoort op reis

Persbericht van World Ticket Center B.V.

Amsterdam, 19 mei 2011 - 'Bent u weleens uw paspoort thuis vergeten voor aanvang van een vliegreis?' Deze vraag heeft reisorganisatie World Ticket Center aan 500 klanten gesteld in een telefonisch onderzoek. Maar liefst 82 % van de ondervraagden gaf aan nooit zijn paspoort te vergeten voor aanvang van een vliegreis. Van de 18% die zijn paspoort weleens vergeet, gaf 8 % aan een noodpaspoort op Schiphol te hebben aangevraagd bij Afgifte Nooddocumenten, voor 6 % was het mogelijk terug te keren naar huis om het paspoort op te halen en 4 % heeft een hele nieuwe vlucht moeten afnemen met bijkomende kosten. We kunnen hieruit opmaken dat het merendeel van de Nederlanders goed voorbereid op reis gaat en zeer zorgvuldig omgaat met hun reisbescheiden. Wat daarentegen wel wordt vergeten zijn: opladers van elektronica (32%), fototoestel (23%), zonnebril (18%), boek (12%), zonnebrand (9%), toiletartikelen (4%) en wereldstekker (2%).

Jaarlijks worden er maar liefst 10.000 noodpaspoorten gemaakt door Afgifte Nooddocumenten op Schiphol. Passagiers die hiervoor in aanmerking komen moeten aan strikte voorwaarden voldoen en de kosten zijn 45,25 euro per paspoort. De meest voorkomende reden voor aanvraag van een noodpaspoort is dat een paspoort binnen zes maanden verloopt en dit er voor kan zorgen dat men niet wordt toegelaten in een land. Reisbescheiden vergeten is met de opkomst van e-tickets geen reden meer om een vlucht te missen. Een e-ticket kan altijd op de luchthaven worden uitgeprint. Vooraf thuis uitprinten wordt door 14 % van de ondervraagden weleens vergeten.

Hoe komt het dat zo'n hoog percentage Nederlanders zo zorgvuldig met hun paspoort omgaan bij aanvang van een vliegreis? 'Onze ondervraagde klanten gaven aan de ellende en kosten die het missen van een vlucht met zich meebrengt te allen tijde willen voorkomen. Bovendien is vakantie een gebeurtenis waar men lang naar toeleeft en een hoog budget naar toegaat. Vakantie wil niemand missen. Zij werken om die reden met een checklist en beginnen minimaal drie dagen van tevoren met het inpakken van hun bagage. De checklist bestaat uit paspoort, geldpassen, reisbescheiden, medicijnen en sleutels. Het komt zelden voor dat een luchtvaartmaatschappij en/of touroperator kosteloos een alternatieve vlucht aanbiedt bij een no show, dus de klant is bij het missen van een vlucht door het ontbreken van een paspoort vaak al zijn geld kwijt. Vroeg beginnen met inpakken en werken met een checklist is blijkbaar het geheim van de Nederlander.' aldus Rémi Wouters Marketing Manager van World Ticket Center.

*

Links:
http://www.worldticketcenter.nl/



Razende Robot Reporter