Gemeente Lingewaard


/ Intergemeentelijk Structuurvisie Park Lingezegen

Vastgestelde Intergemeentelijke Structuurvisie Park Lingezegen

Burgemeester en wethouders van Lingewaard en van Overbetuwe maken bekend dat de Intergemeentelijke Structuurvisie Park Lingezegen is vastgesteld door de gemeenteraad van Overbetuwe op 22 maart 2011 en door de gemeenteraad van Lingewaard op 31 maart 2011. Dit op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

De Intergemeentelijke Structuurvisie, met bijbehorende stukken, ligt vanaf 19 mei 2011 ter inzage op de volgende locaties:


* Informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst, Dorpsstraat 67 te Elst (maandag t/m woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 20.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur en receptie locatie Andelst, Europaplein 1 te Andelst (maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur). U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.overbetuwe.nl, verder klikken op Wonen verkeer en veiligheid, verder klikken op Bouwen en wonen en daarna op Ruimtelijke plannen.


* Gemeentewinkel van de gemeente Lingewaard, Raadhuisplein 1 te Huissen (maandag van 8.30 tot 19.30 uur, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur). U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.lingewaard.nl, verder klikken op Wonen en leven/projecten ruimtelijke
ordening/bekendmakingen/intergemeentelijke structuurvisie Park Lingezegen.

De Intergemeentelijke Structuurvisie is ook te raadplegen:


- voor grondgebied Overbetuwe op
www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1734.0112BUITsvlinge zeg-VSG1


- voor grondgebied Lingewaard op
www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1705.17-VG01

Waar gaat de Intergemeentelijke Structuurvisie Park Lingezegen over?

Park Lingezegen is een landschapspark in aanleg tussen Arnhem en Nijmegen, op grondgebied van de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard.

Deze structuurvisie betreft een intergemeentelijke structuurvisie omdat het plangebied van Park Lingezegen delen van het grondgebied van de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard beslaat.

In deze intergemeentelijke structuurvisie wordt invulling gegeven aan de realisatie van publieke onderdelen (basisuitrusting) van het landschapspark. Naast de basisuitrusting wordt in deze structuurvisie het beleid vastgelegd voor de gewenste ruimtelijke ontwikkeling tot 2025 (streefbeeld) voor het plangebied van Park Lingezegen.

De structuurvisie biedt een toetsingskader voor toekomstige plannen en projecten in het gebied. Het is het richtinggevende document waarin voor maatschappelijke organisaties, private ontwikkelaars en burgers duidelijk wordt welk ruimtelijk beleid de beide gemeenten nastreven. De uitkomsten van het MER Park Lingezegen zijn mede bepalend geweest voor de ruimtelijke keuzes die in de structuurvisie zijn vastgelegd.

Voor meer informatie over Park Lingezegen verwijzen wij u naar de stukken en ook naar www.parklingezegen.nl

Tegen de vastgestelde intergemeentelijke structuurvisie staat geen bezwaar of beroep open.

Vastgestelde ISV download

Reactienota download

Raadsmotie 1 31-3-2011 download

Raadsmotie 2 31-3-2011 download

Raadsbesluit ISV MER Park Lingezegen 14 okt 2010 download

Raadsbesluit 31-3-1011 download

Kaart vastgestelde ISV download

Erratum ISVMER download

Zie het origineel