Politie Gelderland-Midden

ME zoekt naar sporen in zaak Lieftink

Publicatiedatum: 19-5-2011 11:44:20

EDE - In het rechercheonderzoek naar de gewelddadige dood op de destijds 59-jarige Edenaar Cees Lieftink is nieuwe informatie naar voren gekomen. Op basis daarvan houdt een groep ME-ers vandaag, donderdag 19 mei, een zoektocht langs de Kerkweg in Ede.

Lieftink kwam in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 januari in zijn huis aan de Stationsweg in Ede om het leven na een gevecht met enkele indringers. Bij het daaropvolgende onderzoek werd een rechercheteam van 25 man opgericht dat zich met de zaak bezig houdt. De zaak is ook aan de orde geweest bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht, dat toen een zestal tips opleverde.

Spullen achtergelaten
Uit de nieuwe informatie is gebleken dat er in de bewuste nacht van 11 op 12 januari na drie uur een Volkswagen Golf over de Kerkweg heeft gereden richting Ede-Zuid. Ook zou de auto daar zijn gestopt. Het rechercheteam sluit niet uit dat er mogelijk spullen zijn achtergelaten die verband zouden kunnen houden met het misdrijf aan de Stationsweg.

Melden
Het rechercheteam houdt er echter ook rekening mee dat de genoemde Volkswagen Golf wellicht niets met de zaak te maken heeft. In dat geval worden de bestuurder en/of inzittenden, die zich die nacht op de Kerkweg hebben opgehouden, gevraagd zich te melden.

Tips en informatie
In het onderzoek zijn tot nu toe nog geen verdachten aangehouden. Het rechercheteam staat overigens nog steeds open voor tips en/of informatie die kunnen leiden tot de oplossing van het misdrijf. Het rechercheteam is bereikbaar via het algemene van de politie op 0900-8844.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


---

Nadere informatie over plofkraak in Renkum

Publicatiedatum: 19-5-2011 11:45:55

RENKUM - De politie is volop bezig met het onderzoek naar een plofkraak bij een voormalig bankgebouw aan het Europaplein in Renkum op 19 mei rond 02.40 uur.

De politie gaat op grond van het onderzoek er vanuit dat de daders een geldautomaat hebben willen laten ontploffen en dat ze in het gebouw zijn geweest. Het is niet duidelijk of de daders met buit zijn vertrokken.

Getuigen zeggen echter wel dat de daders (hoeveel is niet duidelijk) met een witte auto zijn weggereden richting Achterdorpsstraat in het centrum van Renkum.

Getuige?
De politie roept getuigen op zich te melden op 0900-8844. Als men anoniem wil blijven, kan er gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053