Eerste faillissementsverslag IMpact Retail gepubliceerd

Persbericht van Van Iersel Luchtman Advocaten

De curatoren van het failliete IMpact Retail, eigenaresse van onder meer 118 It's-Winkels en de webshop www.modern.nl, hebben hun eerste faillissementsverslag gepubliceerd. IMpact Retail ging op 31 januari 2011 failliet. Er waren op dat moment ruim 1000 werknemers in dienst.

In het faillissementsverslag wordt onder meer ingegaan op de oorzaken van het faillissement, die voornamelijk gezocht moeten worden in de navolgende omstandigheden:
- toegenomen concurrentie;
- afnemende marges op met name consumentenelektronica; - opkomst e-commerce.

Een doorstart van de onderneming bleek niet mogelijk. Wel zijn 10 winkels van It's onder diezelfde naam overgenomen door branchegenoot Mikro Electro. De andere 108 winkels zijn gesloten. Voorraden en inventarissen worden verkocht. De webshop www.modern.nl is overgenomen door branchegenoot Scheer en Foppen.

Klanten die aanbetalingen hadden gedaan voor geplaatste bestellingen, kunnen hun vorderingen nog altijd bij de curatoren indienen, maar zij moeten er van uitgaan dat zij niets op hun vordering krijgen uitgekeerd. De curatoren streven er verder naar dat klanten die wachten op teruggave van hun goederen in reparatie, op korte termijn hun goederen terug hebben ontvangen.

Het faillissementsverslag is te downloaden via de website www.vil.nl

*

Links:
http://www.vil.nl



Razende Robot Reporter