Gemeente Aalten


Gemeente Aalten professionaliseert handhaving

De gemeente Aalten professionaliseert de integrale handhaving. Hiervoor is een elektrische scooter aangeschaft. De scooter wordt gebruikt voor de controles van de openbare ruimte in de kernen en buurtschappen. Het gaat vooral om het controleren van kleine overlast gevende overtredingen. Hierbij kunt u denken aan het dumpen van (tuin)afval of het stallen van voorwerpen op de openbare weg. De scooter wordt ook ingezet voor controles in het buitengebied. Ook heeft het team sinds kort uniforme jassen in gebruik genomen. De jassen dragen bij aan de herkenbaarheid van de handhavers.

Stil en schoon

De gemeente wil met de elektrische scooter een goed voorbeeld geven op het gebied van duurzame energie. De elektrische scooter draagt bij aan een beter milieu, maakt geen geluid en ruikt niet naar benzine. De scooter kan worden opgeladen bij het elektrisch oplaadpunt aan de Markt, dat sinds juni vorig jaar voor het gemeentehuis is geplaatst.

Team Integrale Handhaving

De elektrische scooter en de uniforme jassen zijn onderdeel van de professionaliseringsslag die het team Integrale Handhaving onlangs heeft gemaakt. Het team, bestaande uit zeven medewerkers, bestaat sinds 2008. De medewerkers van het team Integrale Handhaving leggen regelmatig bedrijfsbezoeken af en controleren bijvoorbeeld bij evenementen. De gemeente Aalten voert hierin een preventief beleid en niet repressief (toezicht achteraf).