Nieuw Nederlands record grootste portret van Nederland

Persbericht van IMT Media

Kunstschilder Robin Grasmeijer uit Enschede, die op 30 april 1997 in een rolstoel belandde door een spontane ruginfectie, maakte in 2008 zijn eerste portret 'Natalee Holloway'. Dit leverde een artikel op in de Telegraaf en Tubantia.
Na 4 jaar staat Robin Grasmeijer voor een nieuwe grote uitdaging en wil eind juni/begin juli 2011 het grootste portret van Nederland schilderen, hiermee word een nieuw Nederlands record gevestigd van 10 bij 15 meter, het oude record staat nu op 8 bij 12 meter door Faith71 wat in 2010 geschilderd werd. Robin Grasmeijer is hierbij de eerste gehandicapte persoon in een rolstoel ter wereld die dit zal gaan presteren.
'Hiermee bewijs ik als gehandicapte dat ik zeker niet niks kan, wat veel mensen al snel denken als ze iemand in een rolstoel zien zitten. Als persoon heb ik gekozen voor prinses Maxima die deze week 40 jaar is geworden. Zij is al vaak nageschilderd maar nog niet op deze grootte.' Met dit grootste portret wil Robin Grasmeijer kunst en cultuur steunen in Nederland die vors duurder zijn geworden dit jaar. 'Het is belangrijk dat kunst en cultuur voldoende aandacht blijft krijgen, kunst en cultuur mogen niet verloren gaan omdat het duurder wordt.' Er zijn nog geen sponsors voor dit project omdat het project pas van start is. Sponsors zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via het contactformulier op de site www.robingrasmeijer.nl. Als het portret uiteindelijk af is moet het worden opgehangen op een geschikte locatie. De definitieve locatie is nog niet bekend, indien bedrijven langs de snelweg of elders in Nederland hun bedrijfspand willen vrijgeven om dit portret eenmalig op te hangen aan hun gebouw zou dit zeer attent zijn. U kunt dan contact opnemen met info@imtmedia.nl of info@robingrasmeijer.nl. Er wordt nog over nagedacht wie de onthulling zal doen. Hierover later meer in de pers.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*

Links:
http://www.robingrasmeijer.nl



Razende Robot Reporter