Gemeente Harlingen


op co2 neutraal gefabriceerd papier

Gemeente Harlingen stapt over op CO2 neutraal gefabriceerd papier

De gemeente Harlingen stapt bijna geheel over op CO2 neutraal gefabriceerd papier. In alle printers en kopieermachines van de gemeente komt in het vervolg duurzaam papier te liggen. Ook alle gemeentelijke enveloppen worden uitgevoerd in CO2 neutraal gefabriceerd papier.

Door te kiezen voor CO2 neutraal gefabriceerd papier streeft de gemeente er naar duurzaamheid in alle aspecten van de bedrijfsvoering terug te laten komen. Flevodruk drukt sinds één jaar al het gemeentelijke drukwerk af op CO2 neutraal gefabriceerd papier en wordt nu ook leverancier van al het printpapier en enveloppen.

Donderdagochtend heeft wethouder Jan de Boer het eerste pakket CO2 neutraal papier in ontvangst genomen. Het papier werd op duurzame wijze, per bakfiets, op het Stadhuis afgeleverd. De wethouder sprak tijdens de overhandiging van het papier over het belang van duurzaamheid in organisaties en vertelde hoe fantastisch het is dat de gemeente Harlingen, samen met een lokaal bedrijf, tracht deze verduurzaaming in de gehele organisatie door te voeren. "Natuurlijk is niet printen en niet kopieren nog veel duurzamer, maar helaas zijn we nog niet zover". "Het is dan ook fantastisch dat die printjes en kopietjes die we moeten maken, op CO2 neutraal gefabriceerd papier worden gedaan!".