Haagse Hogeschool


HML wint wederom De Haagse Taalprijs

Op 17 mei 2011 organiseerde De Haagse Hogeschool voor het vijfde achtereenvolgende jaar De Haagse Taalprijs. Zowel de eigen studenten als scholieren- en docententeams van scholen uit het voortgezet onderwijs uit de regio streden voor de eeuwige roem, en natuurlijk voor de diverse geldprijzen die voor de beste teams beschikbaar waren gesteld.

Een scholierenteam van het Haags Montessori Lyceum (HML) heeft gistermiddag De Haagse Taalprijs gewonnen. Rob Brons, voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool, overhandigde een envelop met 300 euro aan Marjolein Nagelkerke, Tal Shasha en Dion Stevers. De tweede teamprijs ging ook naar een team van het HML, dat vorig jaar won. De derde prijs was voor een team van Gymnasium Haganum.

Als beste neerlandicus kwam Bert Leeuwe van scholengemeenschap De Populier uit de strijd, hij scoorde slechts zes fouten in de als pittig ervaren taalwedstrijd. De beste student/scholier was Anne Moroux van het Haganum.

De Haagse Hogeschool vindt een goede beheersing van de Nederlandse taal belangrijk en daagt daarom alle scholieren en hbo-studenten uit de regio uit om hun kennis van zinsbouw, werkwoordsvormen, betekenissen en de algemene woordenschat te testen en uit te breiden tijdens De Haagse Taalprijs.

In deze vijfde editie van De Haagse Taalprijs deden dertig scholieren uit de regio Den Haag, zestig studenten van De Haagse Hogeschool en zestig docenten van zowel De Haagse Hogeschool als de regionale scholen mee.