Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 19 mei

Alkmaar, 19-05-2011 o 14.00 uur

Gewonden bij aanrijding N241

Haringhuizen, donderdag 19 mei

Een 57-jarige automobilist uit Callantsoog raakte donderdagochtend rond 07.00 uur gewond bij een aanrijding op de N241. Een 33-jarige bestuurder van een bestelbus uit Zwanenburg reed in de richting van en kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Hij kwam hierbij in aanrijding met de 57-jarige automobilist. Deze raakte door de aanrijding gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelbus was licht gewond. Ook hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Bus raakt fiets

Hoorn, woensdag 18 mei

Een 17-jarige fietster uit Blokker liep woensdagmiddag een lichte hersenschudding op. Het meisje fietste rond 17.30 uur over het fietspad op de Drieboomlaan. Het meisje stond met haar fiets bij de achterzijde van een openbaar vervoersbus die op dat moment net bezig was de rijbaan op te gaan. Hierdoor zwenkte de achterzijde van de bus uit en raakte het stuur van de fiets. Hierdoor kwam het 17-jarige meisje ten val. Zij liep een gekneusde knie en enkel op en een lichte hersenschudding.

Fietster gewond

Bergen, woensdag 18 mei

Een 50-jarige Duitse fietster raakte woensdagmiddag rond 13.10 uur gewond bij een aanrijding op de Stationsstraat. Ter hoogte van het Smallepad sloeg de vrouw opeens linksaf. Zij werd op dat moment net ingehaald door een 21-jarige snorfietser uit Schoorl. De twee kwamen met elkaar in aanrijding en kwamen op de grond terecht. De fietster werd met vermoedelijk een heupfractuur overgebracht naar het ziekenhuis. De snorfietser had last van zijn hoofd en werd ook ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal scooter

Tuitjenhorn, woensdag 18 mei

Een 17-jarige jongen uit Warmenhuizen werd woensdagavond rond 23.55 uur aangehouden op de Rietkraag. Een bewoner hoorde gerommel aan zijn poort en zag dat zijn scooter niet meer op zijn erf stond. Hij ging naar buiten en zag verderop twee jongens staan met een scooter. De man ging op de jongens af en zag dat het zijn eigen scooter betrof. Een van de jongens maakte zich uit de voeten. De 17-jarige jongen kon de man in de kraag vatten. De jongen werd overgedragen aan de politie. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Controle op 50-km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Sijbekarspel, woensdag 18 mei

Bij een controle op de Westerstraat werd woensdagmiddag van 13.45 tot 14.30 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal werden er 62 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden er vier overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Woninginbraak

Heerhugowaard, woensdag 18 mei

Woensdag werd tussen 13.20 en 19.35 uur ingebroken in een woning aan de Goudenregenlaan. De inbrekers kwamen binnen door een ruitje in de tuindeur in te gooien met een steen. Ze zochten de hele woning door en namen twee laptops mee.

Diefstal van rugzak: getuigen gezocht

Den Helder, woensdag 18 mei

Een 28-jarige man uit Den Helder werd woensdagmiddag rond 12.45 uur beroofd van zijn rugtas. De man stapte op de Spoorstraat uit zijn blauwe Peugeot bus ter hoogte van de supermarkt. Hij kreeg een flinke duw van een man. Hierdoor raakte de 28-jarige man in onbalans. Zijn rugzak werd met kracht van zijn schouder getrokken door een tweede man. De twee mannen gingen er met de rugzak vandoor in de richting van de Tweede Vroonstraat.

De man die de duw gaf was een blanke man van tussen de 30 à 40 jaar, circa 1.70 lang, gedrongen postuur, kalend en een brede kaaklijn. Hij was gekleed in een glimmend zwarte winterjas. De andere man had lang rood/bruin haar dat hij in een staart droeg. Hij was gekleed in een geblokte rood/zwarte houthakkers jas of blouse.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u woensdagmiddag rond bovengenoemd tijdstip op of in de omgeving van de Spoorstraat iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Deur op slot!

Oosterend, donderdag 19 mei
In Oosterend zijn de afgelopen weken verschillende mensen het slachtoffer geworden van insluipers in woningen. Tot vijf keer toe werden er op deze manier spullen weggenomen uit woningen. Dit gebeurde s nachts terwijl de bewoners lagen te slapen. Een insluiping betekent dat de ongewenste bezoeker toeslaat als de bewoner gewoon thuis is. Via een onafgesloten deur dringt de dief de woning binnen. En razendsnel gaat deze te werk. Een tas, laptop of camera is zo verdwenen. Behalve de materiële schade, geeft een insluiping bij gedupeerden vaak ook een emotionele klap. Een wildvreemde is in huis geweest en heeft aan persoonlijke spullen gezeten.

De politie vraagt aandacht voor de insluipingen, want bewoners kunnen veel doen om dit te voorkomen! Draai de deur op slot. Let er ook op dat de schuur wordt afgesloten, zodat u niet ineens zonder fiets zit. Als u uw woning verlaat zorg ervoor dat de deuren op slot zijn en ramen dicht of beveiligd zijn door middel van een speciale klink met slot of een ander beveiligingsmiddel. Bouwmarkten kunnen u hierover voorlichten en daar zijn tevens inbraakpreventiematerialen verkrijgbaar.