Stadsdeel Amsterdam-Noord


Uitkomst digitaal bewonerspanel windenergie

Het dagelijks bestuur heeft kennis genomen van de inhoud van de vijfde meting van het digitale bewonerspanel: windenergie in Noord.

Hoe staan Noorderlingen tegenover de plannen van het stadsdeel om windmolens in Noord te plaatsen? En welke bijdrage willen bewoners en bedrijven zelf leveren aan het realiseren van meer duurzaam opgewekte energie? Willen mensen investeren in windenergie of zijn ze bereid groene stroom van de molens af te nemen? Deelnemers aan het digitaal bewonerspanel van het stadsdeel gaven alvast antwoord op deze vragen.

Leden digitaal bewonerspanel positief

Het stadsdeel heeft bij de leden van het digitaal bewonerspanel onderzocht hoe zij over windenergie denken. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste panelleden positief zijn. De helft van de ondervraagden gebruikt al een vorm van duurzame energie.
Tweederde van de panelleden spreekt zich positief uit over de plannen voor het windenergieproject in Noord, 13% is negatief en 7% wacht de definitieve plannen af. Voorstanders vinden windenergie milieuvriendelijk en duurzaam. Tegenstanders vinden de kosten te hoog, spreken over een te laag rendement en zijn bang voor (geluids-)overlast.

Animo?

Een van de vragen was onder welke voorwaarden panelleden willen participeren in het windenergieproject. Vier op de tien ondervraagden willen meedoen als het niet, of in ieder geval niet veel, duurder is dan gewone energie. Eén op de vijf wil waarschijnlijk of zeker investeren in het project. Ruim driekwart (79%) van de ondervraagden wilt dat het stadsdeel hen op de hoogte houdt van alle fasen van het project. Zij willen graag informatie over de locatie van de windmolens, over voorwaarden en mogelijkheden om deel te nemen en over de investeringskosten.

'Windkracht Noord' op 25 juni

Het stadsdeel wil dat zoveel mogelijk mensen kunnen profiteren van het windenergieproject. Om de Noorderlingen te betrekken bij de plannen en een zo groot mogelijk draagvlak te creëren wordt op zaterdag 25 juni de manifestatie `Windkracht Noord' in het Noorderpark georganiseerd. Op deze dag wil het stadsdeel graag met zoveel mogelijk bewoners en ondernemers in Noord praten over windenergie en horen op welke manieren zij hiervan willen en kunnen profiteren. Uiteraard krijgt u op deze dag ook informatie over alles wat je moet weten over dit project.

Alle besluiten van het dagelijks bestuur

Een week na de vergadering van het dagelijks bestuur zijn alle genomen besluiten te vinden op besluiten dagelijks bestuur.