Politie Brabant Zuid-Oost

Politie lost mishandeling en schietincident op

Geldrop, 19-05-2011 o Met de aanhouding van enkele verdachten heeft de politie een mishandeling en een schietincident in Geldrop opgelost.

In de nacht van 30 april op 1 mei was er een vechtpartij bij een café aan de Langstraat. Een 35-jarige man uit Geldrop zou daarbij een 24-jarige man uit Geldrop hebben mishandeld. Na de vechtpartij zijn de mannen uit elkaar gegaan. Diezelfde nacht is de 35-jarige man samen met zijn 33-jarige broer uit Helmond naar de woning van de vader van de 24-jarige man gegaan. Deze 45-jarige man woont ook in Geldrop. De zoon was daar toen ook. Bij die woning is opnieuw gevochten, waarbij de 33-jarige Helmonder in zijn been werd geschoten. Hij is er vervolgens samen met zijn broer met een auto vandoor gegaan.

Onderzoek

De politie is die nacht wel bij de woning geweest, maar dat was omdat er een melding van een vechtpartij was binnengekomen. Het was toen niet duidelijk dat er geschoten zou zijn. Het slachtoffer meldde zich pas enkele dagen later bij de politie, met de kogel nog in zijn been. Hij deed aangifte waarna de recherche een onderzoek is begonnen.

Aanhoudingen
De 35-jarige man uit Geldrop werd op 6 mei aangehouden voor de mishandeling bij het café. Hij werd in verzekering gesteld en enkele dagen later heengezonden met een proces-verbaal. De 24-jarige man uit Geldrop werd op 4 mei aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij. Hij is in bewaring gegaan voor verder onderzoek. Zijn 45-jarige vader werd woensdag 18 mei opgepakt omdat hij het schot gelost zou hebben. Deze verdachte wordt vrijdag 20 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het vuurwapen is bij een huiszoeking in zijn woning gevonden. Het slachtoffer van het schietincident is wel geopereerd aan zijn been, maar de kogel kan niet worden verwijderd.