Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 19-05-2011

Rechercheurs rollen twee illegale bordelen in Tilburg op

TILBURG: Rechercheurs van het regionale Team Commerciële Zeden (TCZ) hebben deze week tijdens een bestuurlijke controle in Tilburg twee illegale bordelen opgerold.

Op basis van een MMA-melding (Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000) over mogelijke prostitutie bij een woning in de wijk Groeseind vielen agenten dinsdagmiddag het pand binnen. Daar troffen ze twee prostituees aan die zonder vergunning vanuit de woning hun diensten aanboden. Het tweetal verklaarde de werkruimte te huren van een 43-jarige Tilburger. De rechercheurs besloten vervolgens om ook bij hem langs te gaan. Dat gebeurde woensdagmorgen en in zijn woning in de wijk Groenewoud werd nog een derde prostituee aangetroffen. Beide illegale bordelen werden gesloten. De rechercheurs maken een rapport op dat naar de gemeente Tilburg wordt gestuurd. De 43-jarige Tilburger is eerder betrokken geweest bij illegale prostitutie.

Tilburgse (28) verdacht van brandstichting in eigen woning

TILBURG: Een 28-jarige vrouw uit Tilburg is woensdagmiddag tegen 15.30 uur aangehouden op verdenking van brandstichting. In haar woning aan de Vincent van den Heuvelstraat was kort daarvoor een brandje uitgebroken. De brandweer die het vuur snel kon bedwingen, constateerde dat er vermoedelijk sprake was van brandstichting. Bovendien had een getuige gezien dat de verdachte kort voor de brand het huis verlaten had. Toen de vrouw na het brandje weer bij de woning kwam, werd ze aangehouden. De Tilburgse is voor verder onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Agenten arresteren autodief in Tilburg

TILBURG: De politie heeft woensdagavond rond 22.00 uur een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens diefstal van een auto. De man kreeg in januari bij een autobedrijf aan de Kraaivenstraat een Audi A3 mee voor een proefrit, maar hij bracht de auto niet meer terug. Het autobedrijf deed aangifte en de Audi werd gesignaleerd. Bij een controle op de Bart van Peltplein werd de verdachte opgepakt toen agenten duidelijk werd dat de auto die hij bij zich had, gestolen was.

Agenten kleuren Hilvarenbeek blauw

HILVARENBEEK: Agenten van het team Tilburg-Zuid hebben woensdag een integrale handhavingsactie gehouden in Hilvarenbeek. Vijftien agenten en vijf medewerkers van de Belastingdienst gingen tussen 14.00 en 23.00 uur de straat op tijdens de actie Hilvarenbeek Blauw.

Op de Tilburgseweg en de Beeksedijk werd op snelheid gecontroleerd. In totaal werd de snelheid van 162 passerende auto's gemeten, 24 van hen reden te hard. Een 21-jarige Tilburger maakte het wel heel erg bont, hij reed 117 km/uur terwijl maximaal 60 km/uur was toegestaan. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd.

Bij een brom- en snorfietscontrole op de Hakvoortseweg werden negentien bekeuringen uitgeschreven wegens uiteenlopende verkeersovertredingen. De medewerkers van de Belastingdienst controleerden op de
N269-Notelstraat circa 450 passerende voertuigen. Daarbij werden acht auto's in beslag genomen en werd voor ruim 2300 euro aan achterstallige vorderingen geïnd.

Volvo gestolen bij woninginbraak in Goirle

GOIRLE: Bij een woninginbraak aan de Eikenlaan is in de nacht van woensdag op donderdag een zwarte Volvo XC70 gestolen. De inbrekers boorden gaatjes in een kozijn en wisten zo een raam te ontgrendelen. Vervolgens werden de autosleutels ontvreemd, ook werden enkele andere goederen gestolen. De Volvo, met kenteken 86-ZF-JT, staat
internationaal gesignaleerd.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 19-05-2011 15:21 | © Regio Midden en West Brabant |