Gemeente Eemnes

Wmo en volksgezondheid 2012-2015 was het centrale thema voor een avondbijeenkomst vorige week donderdag (12 mei) in College de Brink in Laren. Ruim 100 deelnemers; professionals - onder andere huisartsen en fysiotherapeuten - en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties - onder andere Kerken en EHBO verenigingen - hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van de BEL-gemeenten om mee te denken over het ontwikkelen van nieuw beleid. Het resultaat van de avond: veel positieve reacties, maar vooral ook veel input.

Workshops
De aanwezigen konden in workshops meedenken en -praten over de volgende onderwerpen:

* Leefstijl: overgewicht

* Preventieve ouderenzorg

* 0de en 1ste lijnszorg

* Depressie en eenzaamheid

* Jeugd

* Vrijwilligers en mantelzorgers

Veel animo was er voor het onderwerp `depressie en eenzaamheid', maar ook de andere workshops mochten op ruime belangstelling rekenen. De workshop alcohol kwam vanwege te weinig aanmeldingen te vervallen.

Tijdens de workshops konden de deelnemers ideeën aandragen die van toepassing waren op het thema. Het idee dat de deelnemers het meest kansrijk/belangrijk vonden, werd vervolgens verder uitgewerkt.

Maatschappelijke stage
In het kader van hun maatschappelijke stage hebben twee leerlingen vanuit College de Brink tijdens de bijeenkomst opnames gemaakt voor een korte film. Zij interviewden onder andere enkele deelnemers over hun verwachtingen van deze avond. Zodra de film klaar is, wordt het eindresultaat op deze site geplaatst.

Verslag
Het verslag van de werkconferentie (uitgewerkt per thema) is binnenkort te lezen op de websites van Blaricum, Eemnes en Laren. Om alvast een indruk van de avond te krijgen, vindt u hieronder vast een aantal foto's.

Informatie
Voor informatie over het Volksgezondheidsbeleid 2012-2015 kunt u contact opnemen met Martin de Wit: martin.dewit@belcombinatie.nl Voor informatie over het Wmo beleid 2012-2015 kunt u contact opnemen met Yvonne Troost: yvonne.troost@belcombinatie.nl