Gemeente Lansingerland

Burgemeester ontvangt Russische gezant
Bezoek Anthura

Voorafgaand aan de bijeenkomst van de Russisch-Nederlandse Gemengde Economische Commissie op 17 en 18 mei heeft Dhr. N. Popov (gevolmachtigde van de Russische vice-premier Zubkov) op 16 mei jl. een werkbezoek gebracht aan Lansingerland.

Bij de nieuwe kas van Anthura, aan de Cyclamenweg in Bleiswijk, werd de hoge gezant van de Russische regering officieel welkom geheten door burgemeester Ewald van Vliet en Rick Kroon, exportmanager van Anthura. De insteek van het bezoek was om in contact te komen met innovatieve agrarische ondernemingen die een rol zouden kunnen spelen bij het ontwikkelen van een groot agrarische complex in de Moskou regio.

De heer Popov was zeer onder de indruk van het hoogwaardige en innovatieve niveau van Anthura en ziet zeker samenwerkingsmogelijkheden tussen de twee landen. Het bezoek aan Lansingerland werd georganiseerd door de WFIA.

De dag na het bezoek van Dhr. Popov hebben vice-premier Zubkov en minister Verhagen het vernieuwde MoU (Memorandum of Understanding) op het gebied van energie-efficiency en duurzame energie in Den Haag ondertekend.
Â