Gemeente Noordwijkerhout


Burgemeester Goedhart onthult nieuwe evenementenborden

19 mei 2011

Op woensdag 18 mei 2011 heeft burgemeester Goedhart de nieuwe evenementen-/aankondigingsborden van Noordwijkerhout en De Zilk officieel in gebruik genomen. De borden bestaan uit grote posterframes, die moeten bijdragen aan een fraaier straatbeeld: nooit meer scheefgezakte borden met natgeregende en afgescheurde affiches die de gemeente ontsieren.

Ingebruikname reclame borden Sinds 1 mei zijn op 35 locaties in de gemeente Noordwijkerhout vaste en grote
evenementen-/aankondigingsborden geplaatst, die de burgers van Noordwijkerhout en de bezoekers van de gemeente informeren over wat er zoal in de omgeving te doen is.

De borden zijn op ongeveer 0,5 meter hoogte gemonteerd aan lichtmasten langs wegen of op punten waar veel mensen langskomen: invalswegen dus, maar de borden staan ook op drukke wegen in de buurt van de winkels en op het bedrijventerrein 's-Gravendam.

Door de wisseling van affiches nadat een evenement/activiteit/actie heeft plaatsgevonden, is het medium buitengewoon dynamisch. De exploitatie en het onderhoud komen in handen van vanPuffelen Reclame Buiten. Plaatsingsmogelijkheden en tarieven maken zij bekend via www.reclamebuiten.nl. Afgesproken is dat plaatselijke culturele en maatschappelijke instellingen tegen een aangepast tarief ruimte voor affiches kunnen huren. Daarbij geldt voor de helft van de locaties ook nog eens een voorrangsregeling.

Nadat de nieuwe borden officieel in gebruik zijn genomen, zullen alle illegaal geplaatste borden worden verwijderd. De primaire doelstelling is immers dat het straatbeeld wint aan kwaliteit.