Gemeente Noordwijkerhout


Burgemeester rijkt Koninklijke onderscheiding uit

19 mei 2011

Op zaterdag 14 mei a.s. heeft burgemeester Goedhart een Koninklijke onderscheiding opgespeld bij de heer J.M.G. van Mullekom, een inwoner van Noordwjkerhout. Deze officiële handeling vond plaats op een bijeenkomst van de Federatie I.V. Philatelica in zaal Pelicaan van Congres- en partycentrum 't Veerhuis, gelegen aan Nijemonde nr. 4 te Nieuwegein Zuid om 12.00 uur.

De heer J.M.G. (Hans) van Mullekom, 68 jaar, is vanaf 1980 tot heden bestuurdslid, ca. 4 jaar secretaris en thans voorzitter van Postzegelvereniging Noordwijkerhout. Daarnaast is hij actief als redacteur van het maandblad van de vereniging.
Sinds 1992 is hij vrijwilliger en tot heden penningmeester van Federatie I.V. Philatelica, waarbij landelijk ca. 50 postzegelverenigingen zijn aangesloten. Ook is hij erelid van deze federatie die dit jaar 100 jaar bestaat.

Behalve bij de filatelie is decorandus ook nog betrokken bij andere maatschappelijke organisaties:
Sinds 1992 is hij bestuurslid en penningmeester van de landelijke stichting Nederlands Centrum voor Volkscultuur (NCV). Dit centrum zet zich in voor de cultuur in het dagelijks leven, voor immaterieel erfgoed en is verantwoordelijk voor de organisatie van diverse congressen en voor het vervaardigen van verschillende tijdschriften. Naast de inspanningen voor het NCV op financieel gebied heeft decorandus zich ook voor andere zaken ingespannen. Namens het NCV was hij bestuurslid van het Algemeen Nederlands Verbond (zie hieronder). Hij heeft zich breed ingezet voor de Nederlandse taal en cultuur.

Vanaf 1995 tot heden is hij penningmeester van het Gezelschap van de Kruisvaarders van Sint-Jan. Dit Gezelschap bestaat uit geestelijken die verantwoordelijk zijn voor diverse onderwijsactiviteiten, onder meer in Panama.

Vanaf 2003 tot heden is decorandus penningmeester van de KBO, afdeling Oud en Jong Actief (OJA), voorheen afdeling Noordwijkerhout. Daarnaast is hij actief als vrijwilliger voor het invullen van belastingaangiftes van leden, ook van de ANBO en de PCOB.

Vanaf juni 2005 tot heden is decorandus penningmeester van het Algemeen Nederlands Verbond (ANV). Deze landelijke vereniging heeft als doel het bevorderen van inzicht in, de beleving van en het draagvlak voor de Nederlandse taal en cultuur, met als kerntaak het realiseren van de samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen. Daarnaast is hij actief als penningmeester van de Stichting ANV-fondsen. Van 2008 tot heden is hij penningmeester van de Stichting Fundación Cultural Knecht-Drenth (FCKD), gevestigd in Spanje. Deze stichting heeft als doel het beheer van kunstverzamelingen en ateliers in diverse landen in Europa.

Vanaf mei 2009 tot heden is decorandus penningmeester (DB) en lid van diverse commissies en werkgroepen van de KBO Zuid-Holland. Deze organisatie telt 54 aangesloten afdelingen.

De heer Van Mullekom heeft sinds 1980 (bestuurlijke) activiteiten ontplooid voor de samenleving op het terrein van filatelie, cultuur en welzijn, alsmede voor het Gezelschap van de Kruisvaarders van Sint-Jan. Hij wordt gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en als "iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben".Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten wordt de heer Van Mullekom benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.