Gemeente Dongen

Vragen over opvoeden en groeien?

Publicatiedatum: 19-5-2011

Maandag 16 mei konden genodigden alvast een voorproefje krijgen van het Centrum Jeugd en Gezin in Dongen. Op die datum presenteerde wethouder Bas Evegaars in jongerencentrum De Poort op ludieke wijze de CJG website en het speciale telefoonnummer.

CJG

Grote of kleine vragen op het gebied van opvoeden en opgroeien: iedere ouder, kind en jongere krijgt ermee te maken. Het opvoeden van een drukke dreumes, ondeugende peuter of eigenwijze kleuter, maar ook van schoolgaande kinderen en pubers is niet alleen leuk en dankbaar, maar kan ook veel vragen met zich meebrengen. Om ouders, opvoeders, kinderen én professionals te ondersteunen bij opvoeden en opgroeien, krijgt Dongen een eigen Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Samenwerking
In het CJG werkt de gemeente Dongen samen met het IMW, Thebe, GGD en MEE. Half september 2011 opent het CJG officieel haar deuren bij het IMW aan de Planetenstraat. Maar nu al kan iedereen terecht op de website van het CJG. Op www.jeugdengezindongen.nl vindt u veel informatie en krijgt u antwoorden op vragen die spelen bij (aanstaande) ouders en verzorgers van kinderen tot 23 jaar. Heeft u een andere vraag of speelt er bij u een andere situatie? Dan kunt u via de site uw persoonlijke vraag stellen aan de CJG-adviseurs. Ook kunt u het Centrum voor Jeugd en Gezin Dongen met allerlei vragen gratis bellen via 0800 3 65 65 65. De medewerkers van het CJG spannen zich in om vragen en problemen op professionele wijze aan te pakken en op te lossen, samen met ouders/verzorgers, kinderen en jongeren tot 23 jaar.