Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

Rehobothschool Genemuiden mag wisselbeker houden

Vanaf 2009 beste prestaties schoolverkeersexamen

Vanmorgen heeft wethouder Wolbert Meijer de wisselbeker voor het beste resultaat bij het afleggen van het verkeersexamen uitgereikt aan de Rehobothschool in Genemuiden. De school mag de beker nu houden omdat het de derde achtereenvolgende keer is dat groep 7 van deze school bij het verkeersexamen de beste prestaties laat zien in vergelijking met de overige scholen in Genemuiden. Namens de groep mocht Leanne Beens niet alleen de wisselbeker in ontvangst nemen, maar ook een certificaat omdat zij de leerlinge is die in Genemuiden het beste resultaat boekte bij het verkeersexamen.

Wethouder Meijer: `Het was erg leuk om de beker uit te reiken. Daarmee kun je het belang van goed verkeersonderwijs nog eens benadrukken. Dat is voor deze leerlingen erg belangrijk. Als ze straks naar het voortgezet onderwijs gaan, zullen ze flinke afstanden per fiets moeten afleggen. Het naleven van de geleerde regels en het maken van de juiste keuzes kan dan van levensbelang zijn.' Veilig Verkeer Nederland, afdeling Genemuiden, constateert dat de school blijkbaar veel aandacht besteedt aan het verkeersonderwijs. Onder leiding van verschillende onderwijsgevenden is niet alleen het beste resultaat behaald per klas, maar leverde deze school in 2010 en 2011 ook de leerling die van alle scholen het beste resultaat haalde. VVN spreekt daarvoor zijn bewondering uit.

Bij de uitreiking waren niet alleen de 32 leerlingen met hun onderwijsgevenden, juf Mateboer, juf Mulder en juf Beens aanwezig, maar ook de directeur B. Gijssen, de bestuursleden van VVN Genemuiden, mevrouw B. van der Steeg en de heer L. Oudenaarden en twee verkeersouders van de Rehobothschool, mevrouw J. Eenkhoorn en mevrouw J. Klompenmaker.

Hasselt, 19 mei 2010