Commissie Gelijke Behandeling

Geen discriminatie door bonus te onthouden tijdens zwangerschaps- en bevallingsverlof
19-05-2011
Er is geen sprake van discriminatie als een bonusregeling vrouwen uitsluit van bonus over de periode van zwangerschaps- en bevallingsverlof. Dit blijkt uit de oordelen 2011-79, 2011-80 en 2011-81.

Veel bedrijven nemen in hun bonusregeling op dat vrouwen tijdens het zwangerschaps- en bevallingsverlof geen recht hebben op een bonus. Hetzelfde geldt voor afwezigheid door ziekte, waaronder ziekte als gevolg van zwangerschap. Om na te gaan of een werkgever bij het uitbetalen van de bonus rekening mag houden met zwangerschaps- en bevallingsverlof vroeg een commerciële organisatie de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) om het eigen beleid op dit onderdeel te beoordelen (2011-81). Bij een ander bedrijf vroeg de ondernemingsraad om een oordeel over de bonusregeling (2011-79). Bij een derde klaagde een werkneemster over het niet doorbetalen van de bonus tijdens haar zwangerschaps- en bevallingsverlof (2011-80).

Bonus tijdens zwangerschap- en bevallingsverlof De Commissie oordeelt dat werkgevers niet discrimineren als zij geen bonus betalen over de periode van zwangerschaps- en bevallingsverlof. De bonus moet dan wel gelden als loon, zoals een prestatiebonus. Tijdens zwangerschaps- en bevallingsverlof is namelijk niet de werkgever verantwoordelijk voor de loondoorbetaling, maar het UWV. Werkneemsters ontvangen over hun verlofperiode een uitkering op basis van de Wet arbeid en zorg. Dat het in de praktijk vaak zo is geregeld dat de betaling via de werkgever loopt, die als compensatie dan de uitkering van het UWV krijgt, maakt dit niet anders. Met deze oordelen volgt de CGB de lijn die in april 2010 door het Hof Amsterdam is ingezet.

Bonus tijdens ziekte als gevolg van zwangerschap Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft in diverse uitspraken aangegeven dat werkgevers niet discrimineren als zij geen bonus uitbetalen over het tijdvak dat werkneemsters ziek zijn als gevolg van hun zwangerschap. Voorwaarde is wel dat dezelfde regels ook gelden voor zieke mannelijke werknemers en dat de beloning niet zo gering is dat de bescherming van zwangere werknemers op de helling komt te staan. De Commissie oordeelt dat daarvan in de regelingen van de genoemde bedrijven geen sprake is.