Gemeente Ede

donderdag, 19 mei 2011

#Twandeling over #BTA12

info@ede.nl

15 ondernemers liepen op 18 mei over het Bedrijventerrein BT A12 van de gemeente Ede. Het bijzondere aan deze wandeling was dat ze geheel via Twitter georganiseerd én te volgen was.

Het begon met een tweet van een ondernemer aan het twitteraccount @BTA12Ede. Deze tweet inspireerde de gemeente om een wandeling over het nieuwe bedrijventerrein BT A12 te organiseren. Maar niet zomaar een wandeling, maar geheel georganiseerd via Twitter. Een Twandeling, dus.

Een aantal keer deed de gemeente via @BTA12Ede een oproep aan haar followers om deel te nemen aan deze wandeling. Dat resulteerde uiteindelijk in een groep van 15 ondernemers die 18 mei over het bedrijventerrein wandelden. Stedebouwkundige Elma van Beek van Elmastedenbouw lichtte al wandelend de ambities en wensen van de gemeente toe op het gebied van beeldkwaliteit en duurzaamheid. De gemeente gaf aan de geïnteresseerde groep tekst en uitleg over de inhoudelijke kanten van het terrein.

Aansluitend bezochten de twandelaars Gaasbeek Koffieautomaten, gevestigd op de Darwinstraat op bedrijventerrein BT A12. De enthousiaste ondernemer vertelde over zijn positieve ervaringen met de vestiging op dit terrein: centraal in Nederland, dicht bij A12 en A30. De twandeling werd afgesloten met een netwerkborrel bij Reclamebureau Interface aan de Bonnetstraat op BT A12.

De Twandeling in een aantal tweets:

* @MaartenBouwman: Vanmiddag aan de wandeling op #BTA12 met oa @pgjt @BTA12Ede @johanvaneck #li Ben benieuwd!

* @MarjonHeeling: straks naar #Twandeling op uitnodiging van @BTA12Ede, rondwandeling over het #bedrijventerrein A12/A30 #Ede
* @JaapBoot: ambitie niveau op duurzaamheid en landschap blijft hoog ondanks crisis. Lef.!!! positief. #twandeling
* @HannoSpanninga: Rondleiding op duurzaam bedrijventerrein #BTA12 in Ede. Er is nog ruimte voor vernieuwende foodbedrijven.
* @HermaGoris: Gaasbeek binnen 24 uur is er altijd weer koffie, automaat gemaakt of leentoestel. #twandeling #BTA12
* @JaapBoot: nu koffiedrinken bij Gaasbeek koffieautomaten. enthousiate presentatie van bevlogen ondernemer. mag trots zijn op z'n bedrijf #twandeling

* @CaseReclame: Hippe en gezonde afsluiting van deze Twandeling op #BTA12 Dank voor het initiatief @BTA12Ede

* @SietseVisser: Erg leuke rondleiding gehad op #BTA12 over de integratie van #duurzaamheid op het terrein. @BTA12Ede
* @ErikdeWilde: @BTA12Ede @marionvanderlee Ik vond het een leuke manier om de contacten weer te onderhouden. Nog bedankt voor de organisatie @BTA12Ede