Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Leidschendam-Voorburg blij met tweede plaats ondernemersvriendelijkheid

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de prijs voor de meest ondernemersvriendelijke gemeente in de regio Haaglanden, moest gemeente Leidschendam-Voorburg alleen gemeente Westland voor laten gaan.

Actiepunt verbeteren dienstverlening
Wethouder Peter van Ostaijen (economie) ziet de tweede plaats als een aanmoediging om het volgend jaar nóg beter te doen: "Wij werken continu aan het verbeteren van de dienstverlening, ook in tijden van bezuiniging. Het is ook een actiepunt vanuit het Platform Economie, Onderwijs & Arbeidsmarkt om de regeldruk te verminderen. Op het gebied van deregulering is de afgelopen jaren al veel gewonnen, maar we zijn er nog niet. Er zijn bijvoorbeeld vergunningen voor ondernemers vereenvoudigd of geschrapt. Op de vernieuwde ondernemerssite, www.leidschendam-voorburg.nl/ondernemen, krijgen ondernemers antwoord op hun vragen. Ook is het mogelijk om via deze site direct vergunningen of subsidies aan te vragen."

Witte Raaf en Paarse Krokodil
MKB Zuid-Holland onderzoekt jaarlijks de `ondernemersvriendelijkheid' van de gemeenten in de regio Haaglanden en reikt een prijs uit aan de beste en aan de minst presterende gemeente, respectievelijk de `Witte Raaf' en de `Paarse Krokodil'. Het doel van deze prijs is de lastenverlichting voor het bedrijfsleven hoog op de agenda van gemeenten te zetten.