Politiebond ACP

ACP: `Afspraken inzet politiestudenten Koninginnedag nakomen'

De ACP heeft vernomen dat de Politieacademie een eigen compensatieregeling hanteert voor politiestudenten die speciaal voor Koninginnedag in het Limburgse Weert en Thorn zijn ingezet. Op basis van deze informatie verzoekt de ACP minister Opstelten van Veiligheid & Justitie om passende stappen te ondernemen die recht doen aan de betreffende aspiranten.

Voorafgaand aan Koninginnedag heeft de ACP aan minister Opstelten duidelijk gemaakt dat zij hecht aan de rechtspositionele en arbeidsvoorwaardelijke afspraken voor de politiestudenten die op 30 april zijn ingezet. Het gaat hier over afspraken, zoals meeruren, eventuele overuren en toeslagen. Er moet voor politiestudenten (uiteraard) dezelfde rechtspositie gelden als voor de overige collega's die zijn ingezet op Koninginnedag. Uit de brief van de Politieacademie blijkt echter dat zij een eigen compensatieregeling heeft bedacht. Die regeling kan worden aangemerkt als `een sigaar uit eigen doos'.

Brief Politieacademie en format ACP

Voor meer informatie kun je onderaan dit artikel de brief van de Politieacademie en het format van de ACP, over de inzet van politiestudenten tijdens Koninginnedag, aan de minister downloaden.
---