Landstede

Studenten laten meiden zien hoe leuk voetbal is

Woensdag 13 april organiseerden stagiairs van SportEve een voetbalmiddag voor meiden bij vv Berkum. Doel van de middag is jonge meiden tussen 8 en 12 jaar kennis te laten maken met voetbal.

Vier studenten van Sport & Bewegen hebben deze dag voor Landstede-partner VV Berkum georganiseerd. Zij lopen een jaar lang 16 uur per week stage bij het projectureau SportEve, waarbij ze in aanraking komen met verschillende projecten en verschillende sporten. Een van de projecten waaraan de studenten werken is de meidenvoetbaldag in Berkum. Stagebegeleidster Maaike Frijling: De studenten zijn er van begin tot eind bij betrokken. Het eerste gesprek met de opdrachtgever zit ik er bij, de rest van het traject doen zij zelfstandig. Ze leren hier veel van; de gesprekken met de opdrachtgever, het maken van een draaiboek, het nadenken over welke activiteiten er moeten komen, de promotie en het toewerken naar de dag van uitvoering.

Voetbalmiddag
De studenten zien dan ook naar uit naar het moment dat na een gedegen voorbereiding alles naar wens verloopt. Op de zonnige woensdagmiddag kwamen 16 meiden, waaronder negen pupillenvoetbalsters, naar het sportpark voor een productieve middag. Ze mochten hierbij gebruik maken van de nieuwe mini-arena met kunstgras. De Landstedestudenten hadden verschillende voetbalgerelateerde spelletjes samengesteld waarmee de meiden een goede indruk konden krijgen van deze sport. Uiteraard werd de middag afgesloten met een partijtje!

Voetbalvirus
Bij de evaluatie wordt het gehele project besproken en ervaringen teruggekoppeld met de opdrachtgever. Frijling, die zelf drie voetballende meiden heeft: We zijn benieuwd hoeveel meiden aangestoken zijn met het voetbalvirus. Vorig jaar deden 30 meiden mee aan de dag, waarvan er vijf zo enthousiast waren dat ze daadwerkelijk lid zijn geworden van de club.

SportEve
SportEve is een projectteam binnen Landstede MBO waarbij studenten kunnen worden ingehuurd bij de organisatie van sportieve evenementen. Studenten van de opleiding Sport & Bewegen helpen bij de voorbereiding, uitvoering en de nazorg. Het Landstede Projectteam SportEve is voor de studenten een perfect middel om de op school geleerde theorie, kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Projectteam SportEve
Partner vv Berkum