Landstede

Vrijwilligers gaan op cursus

De ruim dertig vrijwilligers die werkzaam zijn in het Bezoekerscentrum Zwartsluis gaan dit najaar een gastheerschapscursus volgen. Twee docenten van het team Toerisme van Landstede Vrij & Gastvrij gaan deze cursus ontwikkelen en verzorgen op locatie. Stichting Bezoekerscentrum Zwartsluis en IJsseldelta Marketing, onderdeel van Landstede-partner RBT Vechtdal-IJsseldelta, willen hiermee de vrijwilligers een leuk extraatje geven als bedankje voor hun inzet.

Een jaar geleden gingen de gezamenlijke activiteiten in het bezoekerscentrum aan de Handelskade in Zwartsluis van start. In het bezoekerscentrum zijn de Wereldwinkel (onderdeel van Landstede), VVV Zwartsluis, Nationaal Landschap IJsseldelta en een servicepunt van de Rabobank gevestigd. Binnenkort zal ook het museum Schoonewelle Centrum Natuur en Ambacht zich daar bij voegen.

Extra aandacht voor vrijwilligers
Vera Doornhegge is medewerker marketing en promotie bij IJsseldelta Marketing en betrokken bij de ontwikkeling van de cursus. Er zijn binnen het bezoekerscentrum veel vrijwilligers die zich enorm inzetten. We willen deze mensen graag wat extra aandacht geven en besloten voor hen een cursusprogramma te ontwikkelen. We willen ze wat leuke kneepjes van het vak meegeven, maar het is ook gericht op het uitwisselen van ervaringen onderling.

Opleidingsprogramma
De gesprekken die Vera had met Anky van Ballegoyen (directeur Landstede én Wereldwinkel Zwartsluis) en Jaap Streefkerk (programmamanager RBT/Landstede) hebben geresulteerd in een serie van voorlopig drie bijscholingscursussen tussen september 2011 en januari 2012. Binnen het opleidingsprogramma spelen balietechniek, verkoopkunde en gastvrijheid een belangrijke rol.

RBT Vechtdal/IJsseldelta
IJsseldelta marketing