Landstede

Kennismakingstour bij Frion voor Landstedemedewerkers

Partner Frion is een zorgaanbieder die professionele ondersteuning biedt aan kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Het partnerschap tussen Frion en Landstede bestaat nu een kleine twee jaar en de verschillende doelen die in eerste instantie binnen het partnerschap waren gesteld zijn inmiddels gerealiseerd.

De jaarlijkse Frionsportdag in Zwolle wordt voorbereid en begeleid door Landstede-studenten, Doepark Nooterhof biedt leerwerkplaatsen aan cliënten van Frion en er is in samenwerking met Landstede een Verwendag voor ambassadeurs georganiseerd (zie foto).

Verschillende Landschappen
Op dit moment werken de beide partijen aan de volgende fase met nieuwe doelen. Grote wens is om naast studenten van Gezond & Wel ook andere studenten in te zetten voor Frion. Mia Kok, programmanamager voor Frion: Het werken met gehandicapten is voor veel jongeren een drempel. Dat komt vooral omdat ze er geen ervaring mee hebben en dus niet weten wat hen te doen staat. Mede daardoor is het ook lastig gebleken om andere landschappen bij het partnerschap te betrekken.'

Kennismakingstour
Daarom organiseren Frion en Landstede in juni een kennismakingstour voor Landstede-collegas van de Landschappen Sport & Bewegen, Vrij & Gastvrij, Vormgeving & Entertainment, Mooi & Mode en ook collegas van Gezond & Wel zijn uitgenodigd. 'Met een aantal docenten maken we kennismakingsbezoeken bij verschillende locaties van Frion. Daar krijgen ze rondleidingen en een toelichting door cliënten van Frion. Op deze manier willen we de bekendheid met de doelgroep vergroten. En we hopen dat er interessante ideeën voor mogelijk projecten zullen ontstaan.

Partner Frion