Landstede

Theater in beeld vertaald

De lobby van Odeon De Spiegel theaters wordt dit seizoen aangekleed met fotos geïnspireerd op de voorstellingen van dit theaterseizoen. De fotos worden in opdracht van Odeon De Spiegel theaters gemaakt door studenten van de opleiding Vormgeving & Entertainment van Landstede MBO.

De fotos die topfotograaf Erwin Olaf maakte voor de opening van het nieuwe DeLaMar Theater in Amsterdam vormden de aanleiding voor deze fotoexpositie. Olaf creëerde acht levensgrote fotos geïnspireerd op toneelklassiekers. Odeon De Spiegel theaters was hiervan gecharmeerd en vertaalde het concept naar een foto-opdracht met voorstellingen van het nieuwe theaterseizoen als thema.

Tweedejaars fotografiestudenten
Vanwege het partnerschap tussen Odeon De Spiegel theaters en Landstede was het een kleine stap de foto-opdracht uit te zetten bij tweedejaars studenten fotografie van de opleiding Vormgeving & Entertainment van Landstede. Onder begeleiding van vakdocent en fotograaf Stefan Lanjouw zijn zij vanaf maart bezig met de voorbereidingen voor het creatieve project. Lanjouw: Uit 15 voorstellingen van dit theaterseizoen hebben de studenten in groepjes van drie ieder een theaterstuk gekozen om als inspiratiebron te dienen voor hun foto. De uiteindelijke foto toont een vrije interpretatie van het gekozen theaterstuk. Hiervoor hebben de studenten zich verdiept in het programma en een vertaling gemaakt naar het thema voor de foto.

Creativiteit
Begin april presenteerden de studenten hun ideeën aan Odeon De Spiegel theaters. Aan de hand van fotos van internet en uit boeken gaven ze de sfeer aan die ze met hun foto willen laten uitstralen. Samen met een korte uitleg van het idee en een schets van de compositie konden ze hun idee overbrengen aan hun opdrachtgevers. Deze waren zeer enthousiast over creativiteit waarmee de studenten het verhaal van de theatervoorstellingen in beeld konden vertalen.

Aankleding lobby
Voor het maken van de fotos gaan de studenten op pad om op verschillende locaties of in de studio hun idee om te zetten in een foto. Lanjouw: Ik heb er alle vertrouwen in dat deze gemotiveerde studenten de opdracht tot een succes zullen maken. De resultaten zijn het gehele seizoen te aanschouwen in de lobby van Odeon De Spiegel theaters.

Partnerschap
Al enkele jaren werkt Odeon De Spiegel theaters als partner samen met Landstede. Studenten van verschillende opleidingen doen praktijkervaring op binnen de theateromgeving. Op deze manier kunnen zij een waardevolle invulling geven aan hun opleiding.

Landstede MBO Vormgeving & Entertainment
Odeon De Spiegel theaters