Veenhuizen winnaar EDEN award 2011

Persbericht van VVV Nederland

Drents gevangenisdorp prachtig voorbeeld van duurzame toeristische ontwikkeling van lokaal erfgoed

Rotterdam, 19 mei 2011 - In de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam heeft staatssecretaris Henk Bleker de EDEN award 2011 uitgereikt aan de Stichting Veenhuizen Cultuur & Toerisme. Volgens de jury heeft de voormalige dwangkolonie als beste aangetoond hoe lokaal erfgoed bijdraagt aan de identiteit van de bestemming en op welke wijze toerisme en recreatie dit erfgoed vandaag de dag een nieuwe functie hebben gegeven.
Volgens staatssecretaris Bleker is Veenhuizen een terechte winnaar. "In Veenhuizen wordt serieus werk gemaakt van duurzame ontwikkeling van de gastvrijheidseconomie. Daarmee is het een prachtig voorbeeld van hoe erfgoed kan functioneren als een katalysator voor toerisme".

Veenhuizen wint met de EDEN award een geldprijs van 25.000 euro die ten goede komt aan de verdere ontwikkeling van het immateriële erfgoed van Veenhuizen zoals verhalen en anekdotes.

De EDEN award is een initiatief van de Europese Commissie om meer aandacht te vestigen op duurzame ontwikkeling van Europese toeristische bestemmingen. Elke deelnemende lidstaat organiseert een eigen selectietraject en kiest een eigen winnaar. EDEN kent een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar staat herbestemming van lokaal erfgoed centraal.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.edenaward.nl



Razende Robot Reporter