Gemeente Brummen


College legt verkeers- en vervoersplan voor aan raad

(Oorspronkelijke publicatie datum: 19-05-2011)

Burgemeester en wethouders gaan de gemeenteraad voorstellen om in te stemmen met het nieuwe Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP) voor de gemeente Brummen, inclusief het uitvoeringsplan. In de kadernota wordt voorgesteld om voor de komende vier jaar 300.000 ter beschikking te stellen voor de realisatie van projecten uit dit uitvoeringsplan.

Eind oktober 2010 heeft de gemeenteraad de hoofdlijnen van het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan vastgesteld. Binnen deze kaders zijn een beleidsplan en een bijbehorend uitvoeringsplan opgesteld. Deze vormen samen het GVVP. Het beleidsplan geeft het beleid voor de komende tien jaar weer. In het uitvoeringsplan staan concrete projecten. Per jaar kunnen er projecten worden toegevoegd, waardoor het een actueel en dynamisch plan blijft. Op deze speciale projectpagina leest u de meeste actuele informatie en kunt u het GVVP en het Uitvoeringsplan downloaden.

Uitgebreide participatie inwoners
Inwoners en andere partijen zijn nauw betrokken bij het tot stand komen van het GVVP. Op diverse avonden hebben belangstellenden en experts een bijdrage aan het GVVP geleverd. Op de laatste informatieavond kon-den zij nog reageren op het concept GVVP. In totaal zijn er een kleine 400 reacties ingediend in de vorm van brieven en handtekeningen. Er zijn zowel positieve als negatieve reacties over uiteenlopende onderwerpen. Zo adviseerden veel mensen om zowel de Hallsebrug, de Eerbeeksebrug én de Coldenhovensebrug over het Apeldoornskanaal voor al het verkeer te behouden. Het college heeft dit advies overgenomen. De aanpak van de wegen in het buitengebied kon op voor- en tegenstanders rekenen. Veel mensen spraken hun zorg uit over het mogelijk verschuiven van verkeerstromen door de geplande maatregelen. Hierop zijn de geplande maatregelen nogmaals zorgvuldig onder de loep genomen en waar nodig aangepast. Verder waren er veel opmerkingen over details, die te specifiek zijn om in het GVVP op te nemen.

De gemeenteraad bespreekt naar verwachting het GVVP op 16 juni in het forum. Op 30 juni neemt de raad een besluit.