Gemeente Kollumerland

Julianaschool Kollum bezoekt gemeentehuis

Een groep leerlingen van de Koningin Julianaschool uit Kollum heeft donderdagochtend 12 mei 2011 een bezoek gebracht aan het gemeentehuis in Kollum.

De 25 kinderen van groep 7 kregen uitleg over het werk van de gemeente Kollumerland c.a., ze kregen een rondleiding door het gebouw en brachten een bezoek aan de naastgelegen brandweerkazerne.

Griffier en wethouder

De leerlingen van de christelijke basisschool weten na een presentatie in de raadszaal van de griffier Gooitzen Monsma precies wat de gemeenteraad doet en welke taken de burgemeester en wethouders hebben. Dat laatste werd ook toegelicht door wethouder Jelle Boerema. De jongeren kregen tijdens de rondleiding langs de verschillende afdelingen ook een beeld met welke taken alle ambtenaren bezig zijn. De brandweerkazerne maakte ook veel indruk op de tien- en elfjarigen net als de bezichtiging van de burgemeesterskamer.

Belangstellende vragen

Dat de leerlingen op school al les hadden gehad over het gemeentebestuur en de werkzaamheden, bleek wel uit de vele belangstellende vragen. Zo klaagde een van de kinderen over de hondenpoep op het grasveld bij school. "Kan de gemeente misschien een bord plaatsen dat ze daar hun boodschap niet mogen doen", was de vraag. Het is onfatsoenlijke gedrag van de baasjes, zei wethouder Boerema. "Als we een bord plaatsen moeten we ook controleren en daar hebben we helaas te weinig mensen voor. Mensen moeten elkaar aanspreken dat het niet kan."