Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 7 februari 2011

Festival a/d Werf: Take it personal! 19 t/m 28 mei 2011 | Utrecht Het 26e Festival a/d Werf zit wel érg dicht op de huid. Onder de titel Take it personal! staat het eerste programma van de nieuwe artistiek leider Rainer Hofmann bomvol voorstellingen die gaan over universele issues waar we allemaal een mening over hebben: politieke statements, sociale vraagstukken en persoonlijke dilemmas. De voorstellingen komen van gevestigde groepen en kunstenaars zoals de veelbesproken Dave St. Pierre, het succesnummer op grote internationale festivals Quarantine en één van Frankrijks meest veelbelovende theatermakers: Gisèle Vienne. Ze staan zij aan zij met jongere (Nederlandse) talenten zoals Boukje Schweigman, Giselle Vegter en Ilay den Boer. Voor enkele voorstellingen is de kaartverkoop al van start! Terugkerend onderwerp is interculturaliteit: vooral de islam en het westen gaan veelvuldig met elkaar in gesprek. Hell on Earth is een opbeurende clash of cultures in een combinatie van hiphop, breakdance en documentairetheater. Constanza Macras maakte deze voorstelling met jongeren uit de Berlijnse achterstandwijk Neukölln, vergelijkbaar met het Utrechtse Kanaleneiland of het Amsterdamse Nieuw West. In Made in Paradise van de Nederlands-Zwitserse Yan Duyvendak kan het publiek kiezen uit een theatrale jukebox van angsten, aannames en vragen rond de islam. En in Irakese Geesten boort Mokhallad Rasem (Monty) de westerse (media)clichés over Irak de grond in en verstoort ons geloof dat we het leven in oorlogstijd kunnen begrijpen. Het festival kan aan den lijve ervaren worden in verschillende interactieve installaties, allen producties van Huis a/d Werf. Bezoekers kunnen erin wegdromen en er hun eigen, persoonlijke beleving van maken. PAVILION komt van Lawrence Malstaf, die veel aandacht krijgt naar aanleiding van interactieve projecten zoals Shrink. Hij maakt midden in de stad een outdoor installatie van vluchtige, meanderende banieren die voortdurend veranderen door de aanwezigheid van mensen en het weer. De Cartesiusweg vormt een bijzondere locatie voor installaties (al dan niet met performances) van onder andere Laurent Liefooghe en Sanja Mitrovic, James Beckett en Maurice Bogaert. Festivalcentrum de Neude, opnieuw vormgegeven door architectenbureau MONADNOCK, is weer de locatie voor een dagelijkse portie muziek.

Voorjaar in Utrecht. Utrecht luidt het festivalseizoen in met drie internationale festivals in het voorjaar. Tweetakt, Springdance en Festival a/d Werf presenteren op verschillende plaatsen in de stad toonaangevende voorstellingen op het gebied van theater, hedendaagse dans en performance, muziek en beeldende kunst. Kijk voor het programma van de voorjaarsfestivals op de website van Tweetakt (16 t/m 27 maart), Springdance (14-24 april) en Festival a/d Werf (19 t/m 28 mei). www.tweetakt.net / www.springdance.nl / www.festivalaandewerf.nl

Voor het gehele programma, meer informatie, interviewaanvragen en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Limke Kwakkel (limke@huisaandewerf.nl / 030-2315844).






---- --