Ingezonden persbericht


Het Filiaal speelt uit en (t)HUIS

Het Filiaal is volop in beweging deze lente: HUIS speelt vanaf half mei 150 keer op diverse festivals en schoolpleinen, Miss Ophelia reist naar Dublin en Edinburgh, Tap 'n Tabla staat in het Vondelpark en Einstein, sneller dan licht toert tot nog en met 1 mei langs de theaters. Tijdens Festival a/d Werf (19 t/m 28 mei) gaat HUIS in première. Een tragikomedie over een oude man die vindt dat hij lang genoeg geleefd heeft. Deze locatievoorstelling wordt gespeeld door Ron van Lente en is gemaakt door Jellie Schippers en Myriam van Gucht. HUIS is verplaatsbaar met alles erop en eraan, ook de tribune. Het publiek zit letterlijk in de muren geschoven en iedereen bekijkt de voorstelling vanuit een ander perspectief. Tot en met eind september worden er ruim 150 voorstellingen gespeeld op diverse zomerfestivals en schoolpleinen.

Volgende week reizen acteurs Ramses Graus en Mirthe Klieverik naar Dublin en spelen daar de Engelstalige versie van Mevr. Ophelia op het Imaginate Festival. Eind mei spelen ze ook in Edinburgh. Mevr. Ophelia, een objecttheatervoorstelling gebaseerd op een boek van Michael Ende, werd in Nederland lovend ontvangen en won de Zilveren Krekel. De productie maakt in september kans op de Gouden Krekel, dé jeugdtheaterprijs van Nederland.

In Nederland toert Het Filiaal nog tot en met 1 mei langs de theaters met Einstein, sneller dan licht. Muziektheater voor nieuwsgierige mensen over het leven en de ideeën van de beroemdste natuurkundige ter wereld: Albert Einstein. Tijdens het Paasweekend te zien in Amsterdam (Jeugdtheater de Krakeling, zondag 24 april om 14.30u) en Rotterdam (Schouwburg, maandag 25 april om 15.00u).

En tot slot: op zaterdag 18 juni begint om 14.00u Tap 'n Tabla in het Openluchttheater in het Vondelpark. Vrij toegankelijk voor iedereen!

Of het nu op locatie in een park of in het theater is, voor de kleintjes of de groten, in Nederland of het buitenland, bij Het Filiaal kan iedereen zich thuis voelen. En met vier voorstellingen het komende kwartaal is het onmogelijk dit grootste jeugd- en muziektheatergezelschap van Midden Nederland mis te lopen!

fotografie: Joris van Bennekom
-------------------------------------------------------------------------------------