Gemeente Utrecht

PERSBERICHT

11 mei 2011

Raadsleden fietsen in West; thematocht over winkels en verkeer

Raadsleden, bewoners en ondernemers fietsen op donderdagavond 19 mei door de wijk West en stoppen bij een aantal winkelgebieden in de wijk om te praten over de relatie tussen winkels en verkeer. De fietstocht start om 19.30 uur bij Molen De Ster en duurt tot 22.30 uur. Bewoners zijn van harte welkom mee te fietsen.

Naar aanleiding van de jaarlijkse wijkraadpleging heeft wijkraad West een aantal aanbevelingen voor de gemeente voor verkeer, winkels en horeca. Verkeer geeft overlast, maar is ook een onmisbare schakel voor ondernemers. Om hiervan een goed beeld te krijgen, fietsen raadsleden, bewoners en ondernemers op donderdagavond 19 mei door de wijk West en stoppen bij een aantal winkelgebieden om te praten over de relatie tussen winkels en verkeer.

De fietstocht begint om 19.30 uur bij Molen De Ster (Molenpark 3, entree via Riebeeckstraat of J.P. Coenstraat). Raadsleden en bewoners fietsen door de Kanaalstraat en bezoeken de bijna lege winkelstrip aan het Herdersplein in Halve Maan noord. Daarna bekijken zij de plek waar de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal uitkomt en fietsen ze naar het winkelcentrum in de Händelstraat. Hier praten raadsleden met de projectontwikkelaar, de klankbordgroep en de gemeentelijke projectleider over de plannen voor de Wim Sonneveldschool. Deze wordt gesloopt. Op die locatie komen woningen, een ondergrondse parkeergarage en een supermarkt. Vervolgens fietsen de raadsleden terug naar Molen De Ster. Hier kan nagepraat worden over de fietstocht en kunnen nog andere onderwerpen die in de wijk spelen aan de orde komen.